Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1097651

Pregled najnovijih istraživanja sigurnosti primjene nehrđajućeg čelika u kontaktu s hranom


Belak, Karlo
Pregled najnovijih istraživanja sigurnosti primjene nehrđajućeg čelika u kontaktu s hranom, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, Zagreb


CROSBI ID: 1097651 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Pregled najnovijih istraživanja sigurnosti primjene nehrđajućeg čelika u kontaktu s hranom
(Review of the latest research on the safety of the use of stainless steel in contact with food)

Autori
Belak, Karlo

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije

Mjesto
Zagreb

Datum
25.09

Godina
2020

Stranica
21

Mentor
Martinez, Sanja

Ključne riječi
nehrđajući čelik ; korozija ; ispuštanje metala
(stainless steel ; corrosion ; release of metals)

Sažetak
U ovom radu dan je teorijski pregled najnovijih istraživanja sigurnosti primjene nehrđajućeg čelika u kontaktu s hranom. Nehrđajući čelici su sve više korišteni u današnjem svijetu, a vrlo je bitno znati ih razlikovati i donijeti pravilan odabir vrste prilikom korištenja s hranom da ne bi došlo do štetnih utjecaja. U radu su pregledana četiri novija znanstvena rada na temu nehrđajućih čelika u kontaktu s hranom. U njima je opisano ponašanje nehrđajućeg čelika pri različitim uvjetima te u kontaktu s različitim vrstama hrane. U ovom radu su komentirani ispitivani materijali, eksperimentalni uvjeti ispitivanja i eksperimentalne tehnike ispitivanja korišteni u proučenim znanstvenim radovima, te su doneseni zaključci o ponašanju pojedinih nehrđajućih čelika na osnovu usporedbe rezultata, uzevši u obzir specifičnosti pojedinih ispitivanja. Glavna stavka pri utvrđivanju sigurnosti primjene nehrđajućeg čelika u kontaktu s hranom je korozijsko ponašanje čelika, odnosno količina ispuštenih metala, posebice kroma i nikla.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Kemijsko inženjerstvo, Temeljne tehničke znanosti



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, Zagreb

Profili:

Avatar Url Sanja Martinez (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Belak, Karlo
Pregled najnovijih istraživanja sigurnosti primjene nehrđajućeg čelika u kontaktu s hranom, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, Zagreb
Belak, K. (2020) 'Pregled najnovijih istraživanja sigurnosti primjene nehrđajućeg čelika u kontaktu s hranom', diplomski rad, preddiplomski, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Belak, Karlo}, year = {2020}, pages = {21}, keywords = {nehr\djaju\'{c}i \v{c}elik, korozija, ispu\v{s}tanje metala}, title = {Pregled najnovijih istra\v{z}ivanja sigurnosti primjene nehr\djaju\'{c}eg \v{c}elika u kontaktu s hranom}, keyword = {nehr\djaju\'{c}i \v{c}elik, korozija, ispu\v{s}tanje metala}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Belak, Karlo}, year = {2020}, pages = {21}, keywords = {stainless steel, corrosion, release of metals}, title = {Review of the latest research on the safety of the use of stainless steel in contact with food}, keyword = {stainless steel, corrosion, release of metals}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font