Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1095078

O prikladnosti Rose Bengal Agara za brojanje kvasnica Saccharomyces cerevisiae tijekom glavnog vrenja mošta


Buljac, Maša
O prikladnosti Rose Bengal Agara za brojanje kvasnica Saccharomyces cerevisiae tijekom glavnog vrenja mošta, 1999., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki, Split


CROSBI ID: 1095078 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
O prikladnosti Rose Bengal Agara za brojanje kvasnica Saccharomyces cerevisiae tijekom glavnog vrenja mošta
(Suitability of Rose Bengal Agar for counting the yeast Saccharomyces cerevisiae during the main fermentation of must)

Autori
Buljac, Maša

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Kemijsko-tehnološki

Mjesto
Split

Datum
11.03

Godina
1999

Stranica
60

Mentor
Pavić, Siniša

Ključne riječi
Rose Bengal Agar, Saccharomyces cerevisiae, mošt
(Rose Bengal Agar, Saccharomyces cerevisiae, must)

Sažetak
U ovom radu je prikazana prikladnost i selektivnost hranilišta Rose Bengal Agara pri izolaciji vinskog kvasca Saccharomyces cerevisiae tijekom glavnog vrenja vina u komparaciji sa Sabouraud Dextrose Agarom sa aspekta mikrobiologije. Također, prikazana je i promjena koncentracije alkohola i šećera u moštu tijekom glavnog vrenja.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Kemija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Kemijsko-tehnološki fakultet, Split

Profili:

Avatar Url Siniša Pavić (mentor)

Avatar Url Maša Buljac (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Buljac, Maša
O prikladnosti Rose Bengal Agara za brojanje kvasnica Saccharomyces cerevisiae tijekom glavnog vrenja mošta, 1999., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki, Split
Buljac, M. (1999) 'O prikladnosti Rose Bengal Agara za brojanje kvasnica Saccharomyces cerevisiae tijekom glavnog vrenja mošta', diplomski rad, Kemijsko-tehnološki, Split.
@phdthesis{phdthesis, author = {Buljac, Ma\v{s}a}, year = {1999}, pages = {60}, keywords = {Rose Bengal Agar, Saccharomyces cerevisiae, mo\v{s}t}, title = {O prikladnosti Rose Bengal Agara za brojanje kvasnica Saccharomyces cerevisiae tijekom glavnog vrenja mo\v{s}ta}, keyword = {Rose Bengal Agar, Saccharomyces cerevisiae, mo\v{s}t}, publisherplace = {Split} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Buljac, Ma\v{s}a}, year = {1999}, pages = {60}, keywords = {Rose Bengal Agar, Saccharomyces cerevisiae, must}, title = {Suitability of Rose Bengal Agar for counting the yeast Saccharomyces cerevisiae during the main fermentation of must}, keyword = {Rose Bengal Agar, Saccharomyces cerevisiae, must}, publisherplace = {Split} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font