Pregled bibliografske jedinice broj: 1094848
Priprema domaćih suhomesnatih proizvoda na gospodarstvu
Priprema domaćih suhomesnatih proizvoda na gospodarstvu // Gospodarski list, 21 (2020), 47-55 (nije recenziran, članak, stručni)
CROSBI ID: 1094848 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Priprema domaćih suhomesnatih proizvoda na gospodarstvu
(On-farm dry-cured meat processing)
Autori
Karolyi, Danijel
Izvornik
Gospodarski list (0350-3100) 21
(2020);
47-55
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
meso, suhomesnati proizvodi, prerada mesa na gospodarstvu
(meat, dry cured meat, on-farm meat processing)
Sažetak
U radu je dan prikaz najpoznatijih lokalnih kobasičarskih i suhomesnatih proizvoda Hrvatske te opisani uvjeti i tehnologija njihove proizvodnje na gospodarstvu.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)