Pregled bibliografske jedinice broj: 1092222
Problemi ispodprosječne proizvodnosti rada u ugostiteljstvu i turizmu: načini za poboljšanje efikasnosti
Problemi ispodprosječne proizvodnosti rada u ugostiteljstvu i turizmu: načini za poboljšanje efikasnosti // Ekonomska misao i praksa : časopis Sveučilista u Dubrovniku, IV (1995), 2; 203-216 (domaća recenzija, prethodno priopćenje, znanstveni)
CROSBI ID: 1092222 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Problemi ispodprosječne proizvodnosti rada u
ugostiteljstvu i turizmu: načini za poboljšanje
efikasnosti
(Problems of Low Work Productivity in Catering and
Tourism: Methods of Efficiency Improvement)
Autori
Borković, Vesna
Izvornik
Ekonomska misao i praksa : časopis Sveučilista u Dubrovniku (1330-1039) IV
(1995), 2;
203-216
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, prethodno priopćenje, znanstveni
Ključne riječi
proizvodnost rada, ugostiteljstvo i turizam, standardi rada, predviđanje potražnje
(work productivity, catering and tourism, work standards, demand forecast)
Sažetak
Budući da se u ugostiteljstvu i turizmu ostvaruje ispodprosječna proizvodnost rada, u članku se istražuju mogućnosti i predlažu načini za poboljšanje uspješnosti. Nastoje se razjasniti konceptualne poteškoće praćenja i primjene programa poboljšanja proizvodnosti rada i ukazati na prednosti korištenja modela prognoziranja kretanja turističke potražnje i fleksibilnog prilagođavanja potrebnog broja radnika promjenama obujma poslovanja.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Ekonomija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Fakultet za turizam i vanjsku trgovinu, Dubrovnik
Profili:
Vesna Vrtiprah
(autor)
Citiraj ovu publikaciju:
Časopis indeksira:
- EconLit