Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1092222

Problemi ispodprosječne proizvodnosti rada u ugostiteljstvu i turizmu: načini za poboljšanje efikasnosti


Borković, Vesna
Problemi ispodprosječne proizvodnosti rada u ugostiteljstvu i turizmu: načini za poboljšanje efikasnosti // Ekonomska misao i praksa : časopis Sveučilista u Dubrovniku, IV (1995), 2; 203-216 (domaća recenzija, prethodno priopćenje, znanstveni)


CROSBI ID: 1092222 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Problemi ispodprosječne proizvodnosti rada u ugostiteljstvu i turizmu: načini za poboljšanje efikasnosti
(Problems of Low Work Productivity in Catering and Tourism: Methods of Efficiency Improvement)

Autori
Borković, Vesna

Izvornik
Ekonomska misao i praksa : časopis Sveučilista u Dubrovniku (1330-1039) IV (1995), 2; 203-216

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, prethodno priopćenje, znanstveni

Ključne riječi
proizvodnost rada, ugostiteljstvo i turizam, standardi rada, predviđanje potražnje
(work productivity, catering and tourism, work standards, demand forecast)

Sažetak
Budući da se u ugostiteljstvu i turizmu ostvaruje ispodprosječna proizvodnost rada, u članku se istražuju mogućnosti i predlažu načini za poboljšanje uspješnosti. Nastoje se razjasniti konceptualne poteškoće praćenja i primjene programa poboljšanja proizvodnosti rada i ukazati na prednosti korištenja modela prognoziranja kretanja turističke potražnje i fleksibilnog prilagođavanja potrebnog broja radnika promjenama obujma poslovanja.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Fakultet za turizam i vanjsku trgovinu, Dubrovnik

Profili:

Avatar Url Vesna Vrtiprah (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Borković, Vesna
Problemi ispodprosječne proizvodnosti rada u ugostiteljstvu i turizmu: načini za poboljšanje efikasnosti // Ekonomska misao i praksa : časopis Sveučilista u Dubrovniku, IV (1995), 2; 203-216 (domaća recenzija, prethodno priopćenje, znanstveni)
Borković, V. (1995) Problemi ispodprosječne proizvodnosti rada u ugostiteljstvu i turizmu: načini za poboljšanje efikasnosti. Ekonomska misao i praksa : časopis Sveučilista u Dubrovniku, IV (2), 203-216.
@article{article, author = {Borkovi\'{c}, Vesna}, year = {1995}, pages = {203-216}, keywords = {proizvodnost rada, ugostiteljstvo i turizam, standardi rada, predvi\djanje potra\v{z}nje}, journal = {Ekonomska misao i praksa : \v{c}asopis Sveu\v{c}ilista u Dubrovniku}, volume = {IV}, number = {2}, issn = {1330-1039}, title = {Problemi ispodprosje\v{c}ne proizvodnosti rada u ugostiteljstvu i turizmu: na\v{c}ini za pobolj\v{s}anje efikasnosti}, keyword = {proizvodnost rada, ugostiteljstvo i turizam, standardi rada, predvi\djanje potra\v{z}nje} }
@article{article, author = {Borkovi\'{c}, Vesna}, year = {1995}, pages = {203-216}, keywords = {work productivity, catering and tourism, work standards, demand forecast}, journal = {Ekonomska misao i praksa : \v{c}asopis Sveu\v{c}ilista u Dubrovniku}, volume = {IV}, number = {2}, issn = {1330-1039}, title = {Problems of Low Work Productivity in Catering and Tourism: Methods of Efficiency Improvement}, keyword = {work productivity, catering and tourism, work standards, demand forecast} }

Časopis indeksira:


  • EconLit





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font