Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1091073

Utjecaj temperature, vremena miješanja i vremena skladištenja na oksidacijsku stabilnost maslinova ulja dobivenog od sorte Oblica


Mihaela Čelan
Utjecaj temperature, vremena miješanja i vremena skladištenja na oksidacijsku stabilnost maslinova ulja dobivenog od sorte Oblica, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko tehnološki fakultet, Split


CROSBI ID: 1091073 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj temperature, vremena miješanja i vremena skladištenja na oksidacijsku stabilnost maslinova ulja dobivenog od sorte Oblica
(Influence of temperature, mixing time and storage time on oxidative stability of olive oil obtained from the variety Oblica)

Autori
Mihaela Čelan

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Kemijsko tehnološki fakultet

Mjesto
Split

Datum
29.09

Godina
2015

Stranica
39

Mentor
Renato Stipišić

Ključne riječi
maslinovo ulje, vrijeme miješanja, temperatura miješanja, oksidacijska stabilnost
(olive oil, mixing time, mixing temperature, oxidative stability)

Sažetak
Maslinova ulja kategoriziraju se ovisno o njihovoj kvaliteti. Na konačnu kvalitetu maslinova ulja utječe više faktora. U procesu prerade posebnu pozornost treba obratiti na postupak miješanja maslinova tijesta. Tijekom miješanja moguć je gubitak polifenola, što u konačnici utječe na kvalitetu maslinova ulja i njegovu daljnju zaštitu od oksidacije. Nakon prerade, dobiveno ulje čuva se u posebnim spremnicima, zaštićeno od svjetlosti i kontakta s zrakom pri konstantnoj temperaturi. Jedan od pokazatelja kvalitete maslinova ulja je oksidacijska stabilnost ulja. Oksidacijska stabilnost, između ostalih utjecaja u procesu proizvodnje i prerademaslina, ovisio temperaturi i vremenu miješanja tijesta. Ispitivnje utjecaja navedenih veličina omogućuje nam određivanje najpovoljnijih procesnih uvjetapri preradi maslina. U ovom radu ispitivan je utjecaj temperature, vremena miješanja i vremena čuvanja ulja na oksidacijsku stabilnost maslinova ulja dobivenog od sorte Oblica.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Renato Stipišić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Mihaela Čelan
Utjecaj temperature, vremena miješanja i vremena skladištenja na oksidacijsku stabilnost maslinova ulja dobivenog od sorte Oblica, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko tehnološki fakultet, Split
Mihaela Čelan (2015) 'Utjecaj temperature, vremena miješanja i vremena skladištenja na oksidacijsku stabilnost maslinova ulja dobivenog od sorte Oblica', diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko tehnološki fakultet, Split.
@phdthesis{phdthesis, year = {2015}, pages = {39}, keywords = {maslinovo ulje, vrijeme mije\v{s}anja, temperatura mije\v{s}anja, oksidacijska stabilnost}, title = {Utjecaj temperature, vremena mije\v{s}anja i vremena skladi\v{s}tenja na oksidacijsku stabilnost maslinova ulja dobivenog od sorte Oblica}, keyword = {maslinovo ulje, vrijeme mije\v{s}anja, temperatura mije\v{s}anja, oksidacijska stabilnost}, publisherplace = {Split} }
@phdthesis{phdthesis, year = {2015}, pages = {39}, keywords = {olive oil, mixing time, mixing temperature, oxidative stability}, title = {Influence of temperature, mixing time and storage time on oxidative stability of olive oil obtained from the variety Oblica}, keyword = {olive oil, mixing time, mixing temperature, oxidative stability}, publisherplace = {Split} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font