Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1091060

Utjecaj vremena i temperature miješanja na oksidacijsku stabilnost maslinovog ulja dobivenog iz plodova maslina sorte oblica


Anđela Čović
Utjecaj vremena i temperature miješanja na oksidacijsku stabilnost maslinovog ulja dobivenog iz plodova maslina sorte oblica, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko tehnološki fakultet, Split


CROSBI ID: 1091060 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj vremena i temperature miješanja na oksidacijsku stabilnost maslinovog ulja dobivenog iz plodova maslina sorte oblica
(Influence of mixing time and temperature on oxidative stability of olive oil obtained from olives variety Oblica)

Autori
Anđela Čović

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Kemijsko tehnološki fakultet

Mjesto
Split

Datum
23.09

Godina
2015

Stranica
35

Mentor
Renato Stipišić

Ključne riječi
maslinovo ulje, vrijeme miješanja, temperatura miješanja, oksidacijska stabilnost
(olive oil, mixing time, mixing temperature, oxidative stability)

Sažetak
Maslinova ulja kategoriziraju se ovisno o njihovoj kvaliteti. Mnogo čimbenika utječe na kvalitetu maslinova ulja. Poseban utjecaj na kvalitetu maslinova ulja imaju način prerade plodova masline te čuvanje maslinova ulja. U procesu prerade posebnu pozornost treba obratiti na postupak miješanja maslinova tijesta. Tijekom miješanja moguć je gubitak polifenola, što će u konačnici utjecati na kvalitetu maslinova ulja i njegovu daljnju zaštitu od oksidacije. Nakon prerade dobiveno ulje čuva se u svježem i prozračnom prostoru pri konstantnoj temperaturi u posebnim spremnicima. U ovom radu prikazan je utjecaj temperature i vremena miješanja maslinova tijesta na oksidacijsku stabilnost maslinova ulja dobivenog od plodova masline sorte Oblica.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Renato Stipišić (mentor)

Avatar Url Anđela Čović (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Anđela Čović
Utjecaj vremena i temperature miješanja na oksidacijsku stabilnost maslinovog ulja dobivenog iz plodova maslina sorte oblica, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko tehnološki fakultet, Split
Anđela Čović (2015) 'Utjecaj vremena i temperature miješanja na oksidacijsku stabilnost maslinovog ulja dobivenog iz plodova maslina sorte oblica', diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko tehnološki fakultet, Split.
@phdthesis{phdthesis, year = {2015}, pages = {35}, keywords = {maslinovo ulje, vrijeme mije\v{s}anja, temperatura mije\v{s}anja, oksidacijska stabilnost}, title = {Utjecaj vremena i temperature mije\v{s}anja na oksidacijsku stabilnost maslinovog ulja dobivenog iz plodova maslina sorte oblica}, keyword = {maslinovo ulje, vrijeme mije\v{s}anja, temperatura mije\v{s}anja, oksidacijska stabilnost}, publisherplace = {Split} }
@phdthesis{phdthesis, year = {2015}, pages = {35}, keywords = {olive oil, mixing time, mixing temperature, oxidative stability}, title = {Influence of mixing time and temperature on oxidative stability of olive oil obtained from olives variety Oblica}, keyword = {olive oil, mixing time, mixing temperature, oxidative stability}, publisherplace = {Split} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font