Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1090346

UTJECAJ DODATKA EKSTRAKTA LISTA MASLINE NA PUFERSKI KAPACITET JOGURTA


Pavišić, Zrinka
UTJECAJ DODATKA EKSTRAKTA LISTA MASLINE NA PUFERSKI KAPACITET JOGURTA, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1090346 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
UTJECAJ DODATKA EKSTRAKTA LISTA MASLINE NA PUFERSKI KAPACITET JOGURTA
(IMPACT OF OLIVE LEAF EXTRACT ON THE BUFFERING CAPACITY OF YOGURT)

Autori
Pavišić, Zrinka

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
10.07

Godina
2020

Stranica
25

Mentor
Barukčić, Irena

Ključne riječi
jogurt, kemijski sastav, puferski kapacitet, ekstrakt lista masline
(yogurt, chemical composition, buffering capacity, olive leaf extract)

Sažetak
U ovom radu ispitivan je utjecaj dodatka ekstrakta lista masline na puferski kapacitet, ali i električnu provodljivost, ukupnu otopljenu tvar i titracijsku kiselost. Mjerenja su provedena na 3 uzorka s različitim koncentracijama ekstrakta lista masline (L 1, 5%, L 3% i L 5%) te na kontrolnom uzorku (K) bez dodanog ekstrakta tijekom perioda hladnog čuvanja na 4°C u trajanju od 35 dana. Puferski kapacitet najveći je u rasponu između pH 5 – 6 za sve uzorke, električna provodljivost i ukupna otopljena tvar s vremenom čuvanja rastu i zadnjeg dana postižu maksimalnu vrijednost za sve uzorke. Titracijska kiselost s vremenom raste, maksimalna je u periodu između 21. i 28. dana, dok zadnji dan čuvanja bilježimo pad vrijednosti za sve uzorke. Analiziranjem rezultata može se zaključiti kako ekstrakt lista masline nema značajniji utjecaj na ispitivane parametre.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Irena Barukčić Jurina (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Pavišić, Zrinka
UTJECAJ DODATKA EKSTRAKTA LISTA MASLINE NA PUFERSKI KAPACITET JOGURTA, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
Pavišić, Z. (2020) 'UTJECAJ DODATKA EKSTRAKTA LISTA MASLINE NA PUFERSKI KAPACITET JOGURTA', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Pavi\v{s}i\'{c}, Zrinka}, year = {2020}, pages = {25}, keywords = {jogurt, kemijski sastav, puferski kapacitet, ekstrakt lista masline}, title = {UTJECAJ DODATKA EKSTRAKTA LISTA MASLINE NA PUFERSKI KAPACITET JOGURTA}, keyword = {jogurt, kemijski sastav, puferski kapacitet, ekstrakt lista masline}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Pavi\v{s}i\'{c}, Zrinka}, year = {2020}, pages = {25}, keywords = {yogurt, chemical composition, buffering capacity, olive leaf extract}, title = {IMPACT OF OLIVE LEAF EXTRACT ON THE BUFFERING CAPACITY OF YOGURT}, keyword = {yogurt, chemical composition, buffering capacity, olive leaf extract}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font