Pregled bibliografske jedinice broj: 1089783
Što je zapravo UHT mlijeko i zašto se ne kvari
Što je zapravo UHT mlijeko i zašto se ne kvari, 2020. (popularni rad).
CROSBI ID: 1089783 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Što je zapravo UHT mlijeko i zašto se ne kvari
(What is actually UHT milk and why does it last so
long?)
Autori
Barukčić, Irena
Izvornik
Mljekarska revija Mlijeko i ja
Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, popularni rad
Godina
2020
Ključne riječi
UHT mlijeko, sterilizacija, trajnost, hranjiva vrijednost
(UHT milk, sterilisation, shelf life, nutritive value)
Sažetak
Članak na jendostavan način široj publici pojašnjava tehnologiju rpoizvodnje i glavne karakteristike UHT sterilizaron mlijeka, te daje usporedbu s drugim vrstama konzumnog mlijeka
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Irena Barukčić Jurina
(autor)