Pregled bibliografske jedinice broj: 1089161
Regulacija veličine čestica čokoladne mase tijekom usitnjavanja
Regulacija veličine čestica čokoladne mase tijekom usitnjavanja // 7th International Conference "Valilis Aurea" focus on: Research and Innovation / Katelenić, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2020. str. 585-591 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 1089161 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Regulacija veličine čestica čokoladne mase
tijekom usitnjavanja
(Regulation of the particle size of chocolate mass
during rolling)
Autori
Škrabal, Svjetlana ; Ergović Ravančić, Maja ; Obradović, Valentina ; Marčetić, Helena ; Grčić, Marko
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
7th International Conference "Valilis Aurea" focus on: Research and Innovation
/ Katelenić, Branko - Požega : Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2020, 585-591
ISBN
978-3-902734-26-6
Skup
Vallis Aurea – 7th International Conference
Mjesto i datum
Požega, Hrvatska, 24.09.2020. - 26.09.2020
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
čokolada ; usitnjavanje čokolade ; raspodjela veličine čestica
(chocolate, ; rolling chocolate ; particle size distibution)
Sažetak
Cilj ovog rada bio je ispitati utjecaj rada petovaljaka na veličinu čestica čokoladne mase. Usitnjavanje čokoladne mase je provedeno na istom petovaljku kroz četiri radna režima petovaljaka. Za svaki različiti radni režim provedeno je 20 mjerenja veličine usitnjenih čestica čokoladne mase. Iz rezultata je vidljivo da se regulacijom tlaka i temperature pojedinih valjaka može dobiti optimalna raspodjela veličine čestica.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Veleučilište u Požegi