Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1089161

Regulacija veličine čestica čokoladne mase tijekom usitnjavanja


Škrabal, Svjetlana; Ergović Ravančić, Maja; Obradović, Valentina; Marčetić, Helena; Grčić, Marko
Regulacija veličine čestica čokoladne mase tijekom usitnjavanja // 7th International Conference "Valilis Aurea" focus on: Research and Innovation / Katelenić, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2020. str. 585-591 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 1089161 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Regulacija veličine čestica čokoladne mase tijekom usitnjavanja
(Regulation of the particle size of chocolate mass during rolling)

Autori
Škrabal, Svjetlana ; Ergović Ravančić, Maja ; Obradović, Valentina ; Marčetić, Helena ; Grčić, Marko

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
7th International Conference "Valilis Aurea" focus on: Research and Innovation / Katelenić, Branko - Požega : Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2020, 585-591

ISBN
978-3-902734-26-6

Skup
Vallis Aurea – 7th International Conference

Mjesto i datum
Požega, Hrvatska, 24.09.2020. - 26.09.2020

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
čokolada ; usitnjavanje čokolade ; raspodjela veličine čestica
(chocolate, ; rolling chocolate ; particle size distibution)

Sažetak
Cilj ovog rada bio je ispitati utjecaj rada petovaljaka na veličinu čestica čokoladne mase. Usitnjavanje čokoladne mase je provedeno na istom petovaljku kroz četiri radna režima petovaljaka. Za svaki različiti radni režim provedeno je 20 mjerenja veličine usitnjenih čestica čokoladne mase. Iz rezultata je vidljivo da se regulacijom tlaka i temperature pojedinih valjaka može dobiti optimalna raspodjela veličine čestica.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište u Požegi


Citiraj ovu publikaciju:

Škrabal, Svjetlana; Ergović Ravančić, Maja; Obradović, Valentina; Marčetić, Helena; Grčić, Marko
Regulacija veličine čestica čokoladne mase tijekom usitnjavanja // 7th International Conference "Valilis Aurea" focus on: Research and Innovation / Katelenić, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2020. str. 585-591 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Škrabal, S., Ergović Ravančić, M., Obradović, V., Marčetić, H. & Grčić, M. (2020) Regulacija veličine čestica čokoladne mase tijekom usitnjavanja. U: Katelenić, B. (ur.)7th International Conference "Valilis Aurea" focus on: Research and Innovation.
@article{article, author = {\v{S}krabal, Svjetlana and Ergovi\'{c} Ravan\v{c}i\'{c}, Maja and Obradovi\'{c}, Valentina and Mar\v{c}eti\'{c}, Helena and Gr\v{c}i\'{c}, Marko}, editor = {Kateleni\'{c}, B.}, year = {2020}, pages = {585-591}, keywords = {\v{c}okolada, usitnjavanje \v{c}okolade, raspodjela veli\v{c}ine \v{c}estica}, isbn = {978-3-902734-26-6}, title = {Regulacija veli\v{c}ine \v{c}estica \v{c}okoladne mase tijekom usitnjavanja}, keyword = {\v{c}okolada, usitnjavanje \v{c}okolade, raspodjela veli\v{c}ine \v{c}estica}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te u Po\v{z}egi ; DAAAM International Vienna}, publisherplace = {Po\v{z}ega, Hrvatska} }
@article{article, author = {\v{S}krabal, Svjetlana and Ergovi\'{c} Ravan\v{c}i\'{c}, Maja and Obradovi\'{c}, Valentina and Mar\v{c}eti\'{c}, Helena and Gr\v{c}i\'{c}, Marko}, editor = {Kateleni\'{c}, B.}, year = {2020}, pages = {585-591}, keywords = {chocolate,, rolling chocolate, particle size distibution}, isbn = {978-3-902734-26-6}, title = {Regulation of the particle size of chocolate mass during rolling}, keyword = {chocolate,, rolling chocolate, particle size distibution}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te u Po\v{z}egi ; DAAAM International Vienna}, publisherplace = {Po\v{z}ega, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font