Pregled bibliografske jedinice broj: 1089133
Proizvodnja masti i čvaraka iz različitih vrsta svinjskog masnog tkiva
Proizvodnja masti i čvaraka iz različitih vrsta svinjskog masnog tkiva // 7th International Conference "vallis Aurea" focus on: Research aand Inovation / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2020. str. 355-363 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 1089133 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja masti i čvaraka iz različitih vrsta svinjskog masnog tkiva
(Production of fat and "čvarci" from different types of pork fat tissue)
Autori
Marčetić, Helena ; Škrabal, Svjetlana ; Ergović Ravančić, Maja ; Obradović, Valentina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
7th International Conference "vallis Aurea" focus on: Research aand Inovation
/ Katalinić, Branko - Požega : Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2020, 355-363
ISBN
978-3-902734-26-6
Skup
Vallis Aurea – 7th International Conference
Mjesto i datum
Požega, Hrvatska, 24.09.2020. - 26.09.2020
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
svinjska mast ; čvarci ; iskorištenje ; topljenje masti
(pork fat ; “čvarci” ; yield ; fat melting)
Sažetak
Cilj ovog rada bio je ispitati iskorištenje masti i čvaraka tijekom topljenja različitih vrsta svinjskog masnog tkiva. Za ispitivanje su korištene sirovine u svježem stanju i odmrznute: čvrsto masno tkivo, mekano masno tkivo i svinjsko salo. Topljenje masti je provedeno u otvorenim duplikatorima suhim postupkom. Rezultati ispitivanja pokazali su značajne razlike u iskorištenju sirovina.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Veleučilište u Požegi