Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1089133

Proizvodnja masti i čvaraka iz različitih vrsta svinjskog masnog tkiva


Marčetić, Helena; Škrabal, Svjetlana; Ergović Ravančić, Maja; Obradović, Valentina
Proizvodnja masti i čvaraka iz različitih vrsta svinjskog masnog tkiva // 7th International Conference "vallis Aurea" focus on: Research aand Inovation / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2020. str. 355-363 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 1089133 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Proizvodnja masti i čvaraka iz različitih vrsta svinjskog masnog tkiva
(Production of fat and "čvarci" from different types of pork fat tissue)

Autori
Marčetić, Helena ; Škrabal, Svjetlana ; Ergović Ravančić, Maja ; Obradović, Valentina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
7th International Conference "vallis Aurea" focus on: Research aand Inovation / Katalinić, Branko - Požega : Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2020, 355-363

ISBN
978-3-902734-26-6

Skup
Vallis Aurea – 7th International Conference

Mjesto i datum
Požega, Hrvatska, 24.09.2020. - 26.09.2020

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
svinjska mast ; čvarci ; iskorištenje ; topljenje masti
(pork fat ; “čvarci” ; yield ; fat melting)

Sažetak
Cilj ovog rada bio je ispitati iskorištenje masti i čvaraka tijekom topljenja različitih vrsta svinjskog masnog tkiva. Za ispitivanje su korištene sirovine u svježem stanju i odmrznute: čvrsto masno tkivo, mekano masno tkivo i svinjsko salo. Topljenje masti je provedeno u otvorenim duplikatorima suhim postupkom. Rezultati ispitivanja pokazali su značajne razlike u iskorištenju sirovina.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište u Požegi


Citiraj ovu publikaciju:

Marčetić, Helena; Škrabal, Svjetlana; Ergović Ravančić, Maja; Obradović, Valentina
Proizvodnja masti i čvaraka iz različitih vrsta svinjskog masnog tkiva // 7th International Conference "vallis Aurea" focus on: Research aand Inovation / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2020. str. 355-363 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Marčetić, H., Škrabal, S., Ergović Ravančić, M. & Obradović, V. (2020) Proizvodnja masti i čvaraka iz različitih vrsta svinjskog masnog tkiva. U: Katalinić, B. (ur.)7th International Conference "vallis Aurea" focus on: Research aand Inovation.
@article{article, author = {Mar\v{c}eti\'{c}, Helena and \v{S}krabal, Svjetlana and Ergovi\'{c} Ravan\v{c}i\'{c}, Maja and Obradovi\'{c}, Valentina}, editor = {Katalini\'{c}, B.}, year = {2020}, pages = {355-363}, keywords = {svinjska mast, \v{c}varci, iskori\v{s}tenje, topljenje masti}, isbn = {978-3-902734-26-6}, title = {Proizvodnja masti i \v{c}varaka iz razli\v{c}itih vrsta svinjskog masnog tkiva}, keyword = {svinjska mast, \v{c}varci, iskori\v{s}tenje, topljenje masti}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te u Po\v{z}egi ; DAAAM International Vienna}, publisherplace = {Po\v{z}ega, Hrvatska} }
@article{article, author = {Mar\v{c}eti\'{c}, Helena and \v{S}krabal, Svjetlana and Ergovi\'{c} Ravan\v{c}i\'{c}, Maja and Obradovi\'{c}, Valentina}, editor = {Katalini\'{c}, B.}, year = {2020}, pages = {355-363}, keywords = {pork fat, “\v{c}varci”, yield, fat melting}, isbn = {978-3-902734-26-6}, title = {Production of fat and "\v{c}varci" from different types of pork fat tissue}, keyword = {pork fat, “\v{c}varci”, yield, fat melting}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te u Po\v{z}egi ; DAAAM International Vienna}, publisherplace = {Po\v{z}ega, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font