Pregled bibliografske jedinice broj: 1087486
Utjecaj vinske sorte na kakvoću vinskog destilata
Utjecaj vinske sorte na kakvoću vinskog destilata, 2020., diplomski rad, diplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar
CROSBI ID: 1087486 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj vinske sorte na kakvoću vinskog destilata
(The influence of wine variety on the quality of
wine distillate)
Autori
Šantić, Mateo
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet
Mjesto
Mostar
Datum
23.10
Godina
2020
Stranica
56
Mentor
Miličević, Borislav
Ključne riječi
grožđe ; destilacija ; vinski destilat
(grapes ; distillation ; wine distillate)
Sažetak
Vinski destilat je proizvod koji se dobije destilacijom vina. Cilj ovog rada je bio ispitati kako odabir sorte grožđa utječe na kakvoću vinskog destilata. U ovom istraživanju proces dobivanja destilata proveo se po standardnom industrijskom postupku u Vinariji Galić d. o. o. Kutjevo, gdje se u sklopu vinarije nalazi industrijska destilerija. Određene su osnovne OIV kemijske analize na uzorcima 3 vinska destilata dobivena od različitih sorti grožđa (Graševina, Rajnski rizling i Pinot sivi), a zatim se napravila fizikalno-kemijska procjena vinskih destilata GC metodom.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Borislav Miličević
(mentor)