Pregled bibliografske jedinice broj: 1087484
Utjecaj vinske sorte na kakvoću vinskog destilata
Utjecaj vinske sorte na kakvoću vinskog destilata, 2020., diplomski rad, diplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar
CROSBI ID: 1087484 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj vinske sorte na kakvoću vinskog destilata
(The influence of wine variety on the quality of
wine distillate)
Autori
Voljevica, Amila
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet
Mjesto
Mostar
Datum
24.09
Godina
2020
Stranica
38
Mentor
Miličević, Borislav
Ključne riječi
grožđe ; destilacija ; vinski destilat ; parametri kakvoće
(grapes ; distillation ; wine distillate ; quality parameters)
Sažetak
Vinski destilat je proizvod koji se dobije destilacijom vina. Cilj ovog rada je bio ispitati kako odabir sorte grožđa utječe na kakvoću vinskog destilata. U ovom istraživanju proces dobivanja destilata proveo se po standardnom industrijskom postupku u Vinariji Hepok gdje se u sklopu vinarije nalazi industrijska destilerija. Odrađene su osnovne OIV kemijske analize na uzorcima 3 vinska destilata dobivena od različitih (Smederevka, Skadarka, Rizling) sorti grožđa, zatim se senzorska procjena vinskih destilata DLG metodom. Destilat Skadarke se pokazao najbolji prema kemijskim analizama, ali također senzorski je najbolje ocijenjen.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Borislav Miličević
(mentor)