Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1087345

PRIPREMA I KARAKTERIZACIJA PEO/ES KOMPOZITA


Lončar, Ivana
PRIPREMA I KARAKTERIZACIJA PEO/ES KOMPOZITA, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split


CROSBI ID: 1087345 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
PRIPREMA I KARAKTERIZACIJA PEO/ES KOMPOZITA
(PREPARATION AND CHARACTERIZATION OF PEO/ES COMPOSITE)

Autori
Lončar, Ivana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Kemijsko-tehnološki fakultet

Mjesto
Split

Datum
02.10

Godina
2020

Stranica
52

Mentor
Jakić, Miće

Ključne riječi
diferencijalna pretražna kalorimetrija, infracrvena spektroskopija, ljuskice jaja, poli(etilen- oksid), termogravimetrijska analiza
(differential scanning calorimetry, infrared spectroscopy, eggshell, poly(ethylene oxide), thermogravimetric analysis)

Sažetak
Svrha ovog rada bila je pripremiti uzorke kompozita PEO/ES razliĉitih sastava na laboratorijskom ekstruderu pri ĉemu tijekom ekstrudiranja nije došlo do toplinske razgradnje. Pomoću infracrvene spektroskopije Fourierovom transformacijom istraživan je utjecaj mljevenih ljuskica jaja na strukturu poli(etilen-oksida) i postojanje možebitnih interakcija u kompozitima. Zakljuĉeno je kako dodatak mljevenih ljuskica jaja ne utjeĉe na strukturu PEO-a. Diferencijalna pretražna kalorimetrija primijenjena je kako bi se utvrdio utjecaj dodatka mljevenih ljuskica jaja na toplinska svojstva PEO-a. Dodatak mljevenih ljuskica jaja neznatno utjeĉe na vrijednosti staklišta, dok talište i kristalište PEO-a praktiĉki ostaju nepromijenjeni. Utjecaj dodatka mljevenih ljuskica jaja na toplinsku stabilnost PEO-a istraživana je primjenom termogravimetrijske analize. Može se zakljuĉiti da dodatak mljevenih ljuskica jaja neznatno utjeĉe na povećanje toplinske stabilnosti PEO-a u istraživanim kompozitima.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Kemijsko inženjerstvo



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Kemijsko-tehnološki fakultet, Split

Profili:

Avatar Url Miće Jakić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Lončar, Ivana
PRIPREMA I KARAKTERIZACIJA PEO/ES KOMPOZITA, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
Lončar, I. (2020) 'PRIPREMA I KARAKTERIZACIJA PEO/ES KOMPOZITA', diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split.
@phdthesis{phdthesis, author = {Lon\v{c}ar, Ivana}, year = {2020}, pages = {52}, keywords = {diferencijalna pretra\v{z}na kalorimetrija, infracrvena spektroskopija, ljuskice jaja, poli(etilen- oksid), termogravimetrijska analiza}, title = {PRIPREMA I KARAKTERIZACIJA PEO/ES KOMPOZITA}, keyword = {diferencijalna pretra\v{z}na kalorimetrija, infracrvena spektroskopija, ljuskice jaja, poli(etilen- oksid), termogravimetrijska analiza}, publisherplace = {Split} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Lon\v{c}ar, Ivana}, year = {2020}, pages = {52}, keywords = {differential scanning calorimetry, infrared spectroscopy, eggshell, poly(ethylene oxide), thermogravimetric analysis}, title = {PREPARATION AND CHARACTERIZATION OF PEO/ES COMPOSITE}, keyword = {differential scanning calorimetry, infrared spectroscopy, eggshell, poly(ethylene oxide), thermogravimetric analysis}, publisherplace = {Split} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font