Pregled bibliografske jedinice broj: 1087129
Analiza zadovoljstva nutricionista i korisnika nutricionističkim savjetovanjem
Analiza zadovoljstva nutricionista i korisnika nutricionističkim savjetovanjem, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 1087129 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Analiza zadovoljstva nutricionista i korisnika
nutricionističkim savjetovanjem
(ANALYSIS OF NUTRITIONISTS AND USERS 'SATISFACTION
WITH NUTRITIONAL COUNSELING)
Autori
Vlašić, Veronika
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
30.09
Godina
2020
Stranica
47
Mentor
Gajdoš Kljusurić, Jasenka
Ključne riječi
Nutricionističko savjetovanje, pristup savjetovanju, nutricionist, korisnik
(Nutrition counseling, approach to counseling, nutritionist, consumer)
Sažetak
Kreirani su on-line upitnici kojima se ispitalo zadovoljstvo nutricionista i korisnika nutricionističkih savjetovanja s ciljem utvrđivanja stavova te potencijalnih poboljšanja od strane nutricionista koje provode savjetovanje i od strane korisnika koji primaju uslugu. Svaki upitnik sadržavao je pitanja otvorenog i zatvorenog tipa te su sukladno tome korištene i metode u obradi odgovora. Primarno je korišten program SPSS. Kod pitanja otvorenog tipa primijenjena je faktorska analiza kako bi se odgovori grupirali i jasnije interpretirali rezultati. Rezultati ukazuju kako obje skupine ispitanika smatraju iznimno važnim umijeća verbalne i neverbalne komunikacije te važnosti znanja znanosti o prehrani jer omogućava jasnije stručno izražavanje i uspostavljanja povjerljivog i kvalitetnog odnosa s osobama koje imaju svoju medicinsku anamnezu (svega 25% korisnika nutricionističkih savjetovanja ne boluje niti od jedne bolesti). I korisnici i nutricionisti su mišljenja kako on-line savjetovanja imaju svoje prednosti i nedostatke, ali se prema ovom istraživanju, obje skupina ispitanika uspješno nose sa promjenama koje nosi digitalizacija.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Nutricionizam
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Jasenka Gajdoš Kljusurić
(mentor)