Pregled bibliografske jedinice broj: 1086014
Proizvodnja lisnatog povrća
Proizvodnja lisnatog povrća. Zagreb: Gospodarski list, 2019 (prirucnik)
CROSBI ID: 1086014 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja lisnatog povrća
(Leafy vegetables production)
Autori
Benko, Božidar ; Šubić, Milorad
Ostali urednici
Stupnišek, Ivan
Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, prirucnik, strucna
Izdavač
Gospodarski list
Grad
Zagreb
Godina
2019
Stranica
80
ISBN
978-953-6824-41-0
Ključne riječi
lisnato povrće, tehnologija uzgoja, zaštita od štetočinja
(leafy vegetables, growing technology, plant protection measures)
Sažetak
U priručniku su prenesene najnovije spoznaje u uzgoju lisnatog povrća (salata, endivija, radič, špinat, blitva, matovilac, riga), agrotehnika proizvodnje na otvorenom i u zaštićenom prostoru (uključujući i hidroponski uzgoj).Predstavljene su brojne bolesti, štetnici te najčešći korovi i mehaničke, biološke i kemijske mjere njihova suzbijanja.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb