Pregled bibliografske jedinice broj: 1085724
Istraživanje utjecajnih čimbenika na hrapavost površine hrastovih i bukovih uzoraka obrađenih obodnim glodanjem
Istraživanje utjecajnih čimbenika na hrapavost površine hrastovih i bukovih uzoraka obrađenih obodnim glodanjem // DAN DOKTORATA BIOTEHNICKOG PODRUCJA / Prof.dr.sc. Beljo Lučić, Ružica (ur.).
Zagreb: Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2020. str. 74-75 doi:10.13140/RG.2.2.22050.66249 (poster, domaća recenzija, kratko priopćenje, znanstveni)
CROSBI ID: 1085724 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Istraživanje utjecajnih čimbenika na hrapavost
površine hrastovih i bukovih uzoraka obrađenih
obodnim glodanjem
(Study of the influence factors affecting
surface roughness of oak and beech samples
during machining with peripheral milling)
Autori
Smajić, Selver ; Jovanović, Juraj
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, kratko priopćenje, znanstveni
Izvornik
DAN DOKTORATA BIOTEHNICKOG PODRUCJA
/ Prof.dr.sc. Beljo Lučić, Ružica - Zagreb : Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2020, 74-75
ISBN
978-953-292-069-7
Skup
Dan doktorata biotehničkog područja 2020.
Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 16.10.2020
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
posmična brzina, hrapavost površine, blanjanje, obodno glodanje, oštrica
(feed speed, surface roughness, planing, peripherially milling, blade)
Sažetak
U radu se prikazuju rezultati preliminarnih istraživanja hrapavosti površine, utjecaj vrste drva i broja oštrica na hrapavost uzoraka drva obrađenih obodnim glodanjem (blanjanjem) pri različitim parametrima procesa. Rezultati su pokazali da se vrijednost hrapavosti značajno ne mijenja kod promjene broja oštrica na glavi za blanjanje, a pri istim ostalim navedenim parametrima.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Strojarstvo, Šumarstvo, Drvna tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Fakultet šumarstva i drvne tehnologije