Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1085724

Istraživanje utjecajnih čimbenika na hrapavost površine hrastovih i bukovih uzoraka obrađenih obodnim glodanjem


Smajić, Selver; Jovanović, Juraj
Istraživanje utjecajnih čimbenika na hrapavost površine hrastovih i bukovih uzoraka obrađenih obodnim glodanjem // DAN DOKTORATA BIOTEHNICKOG PODRUCJA / Prof.dr.sc. Beljo Lučić, Ružica (ur.).
Zagreb: Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2020. str. 74-75 doi:10.13140/RG.2.2.22050.66249 (poster, domaća recenzija, kratko priopćenje, znanstveni)


CROSBI ID: 1085724 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Istraživanje utjecajnih čimbenika na hrapavost površine hrastovih i bukovih uzoraka obrađenih obodnim glodanjem
(Study of the influence factors affecting surface roughness of oak and beech samples during machining with peripheral milling)

Autori
Smajić, Selver ; Jovanović, Juraj

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, kratko priopćenje, znanstveni

Izvornik
DAN DOKTORATA BIOTEHNICKOG PODRUCJA / Prof.dr.sc. Beljo Lučić, Ružica - Zagreb : Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2020, 74-75

ISBN
978-953-292-069-7

Skup
Dan doktorata biotehničkog područja 2020.

Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 16.10.2020

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
posmična brzina, hrapavost površine, blanjanje, obodno glodanje, oštrica
(feed speed, surface roughness, planing, peripherially milling, blade)

Sažetak
U radu se prikazuju rezultati preliminarnih istraživanja hrapavosti površine, utjecaj vrste drva i broja oštrica na hrapavost uzoraka drva obrađenih obodnim glodanjem (blanjanjem) pri različitim parametrima procesa. Rezultati su pokazali da se vrijednost hrapavosti značajno ne mijenja kod promjene broja oštrica na glavi za blanjanje, a pri istim ostalim navedenim parametrima.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Strojarstvo, Šumarstvo, Drvna tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Fakultet šumarstva i drvne tehnologije

Profili:

Avatar Url Juraj Jovanović (autor)

Avatar Url Selver Smajić (autor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

doi

Citiraj ovu publikaciju:

Smajić, Selver; Jovanović, Juraj
Istraživanje utjecajnih čimbenika na hrapavost površine hrastovih i bukovih uzoraka obrađenih obodnim glodanjem // DAN DOKTORATA BIOTEHNICKOG PODRUCJA / Prof.dr.sc. Beljo Lučić, Ružica (ur.).
Zagreb: Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2020. str. 74-75 doi:10.13140/RG.2.2.22050.66249 (poster, domaća recenzija, kratko priopćenje, znanstveni)
Smajić, S. & Jovanović, J. (2020) Istraživanje utjecajnih čimbenika na hrapavost površine hrastovih i bukovih uzoraka obrađenih obodnim glodanjem. U: Prof.dr.sc. Beljo Lučić, R. (ur.)DAN DOKTORATA BIOTEHNICKOG PODRUCJA doi:10.13140/RG.2.2.22050.66249.
@article{article, author = {Smaji\'{c}, Selver and Jovanovi\'{c}, Juraj}, editor = {Prof.dr.sc. Beljo Lu\v{c}i\'{c}, R.}, year = {2020}, pages = {74-75}, DOI = {10.13140/RG.2.2.22050.66249}, keywords = {posmi\v{c}na brzina, hrapavost povr\v{s}ine, blanjanje, obodno glodanje, o\v{s}trica}, doi = {10.13140/RG.2.2.22050.66249}, isbn = {978-953-292-069-7}, title = {Istra\v{z}ivanje utjecajnih \v{c}imbenika na hrapavost povr\v{s}ine hrastovih i bukovih uzoraka obra\djenih obodnim glodanjem}, keyword = {posmi\v{c}na brzina, hrapavost povr\v{s}ine, blanjanje, obodno glodanje, o\v{s}trica}, publisher = {\v{S}umarski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }
@article{article, author = {Smaji\'{c}, Selver and Jovanovi\'{c}, Juraj}, editor = {Prof.dr.sc. Beljo Lu\v{c}i\'{c}, R.}, year = {2020}, pages = {74-75}, DOI = {10.13140/RG.2.2.22050.66249}, keywords = {feed speed, surface roughness, planing, peripherially milling, blade}, doi = {10.13140/RG.2.2.22050.66249}, isbn = {978-953-292-069-7}, title = {Study of the influence factors affecting surface roughness of oak and beech samples during machining with peripheral milling}, keyword = {feed speed, surface roughness, planing, peripherially milling, blade}, publisher = {\v{S}umarski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }

Citati:





    Contrast
    Increase Font
    Decrease Font
    Dyslexic Font