Pregled bibliografske jedinice broj: 1084844
Utjecaj vrste i oblika hrane na proizvodne rezultate svinja u tovu
Utjecaj vrste i oblika hrane na proizvodne rezultate svinja u tovu // Krmiva : časopis o hranidbi životinja, proizvodnji i tehnologiji krme, 55 (2013), 1; 3-9 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
CROSBI ID: 1084844 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj vrste i oblika hrane na proizvodne
rezultate svinja u tovu
(Influence of types and forms of food on production
performances of fattening pigs)
Autori
Jurčević, Jakov ; Velimir, Sili ; Vargović, Laura ; Rimac, Damir ; Galić, Matej
Izvornik
Krmiva : časopis o hranidbi životinja, proizvodnji i tehnologiji krme (0023-4850) 55
(2013), 1;
3-9
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni
Ključne riječi
brašnata i peletirana krmna smjesa ST-1 i ST-2, proizvodni rezultati
(meal and pellet feed ST-1 and ST-2, fattening period, production performance)
Sažetak
Istraživanje je provedeno na farmi Kozarac na 120 tovljenika, genotipa ženske linije C-23 i muške linije P-337, podijeljenih u 4 skupine te ujednačenih po spolu i dobi. Skupina 1 tijekom pokusa dobivala je brašnasti oblik krmne smjese ST-1, skupina 2 peletirani oblik krmne smjese ST-1, skupina 3 brašnasti oblik krmne smjese ST- 1 i ST-2, dok je skupina 4 dobivala peletirani oblik krmne smjese ST-1 i ST-2. Kontrolna vaganja rađena su svakih 21. dan a nakon 84. dana tova i pri tjelesnoj masi od 105kg, tovljenici su poslani na klanje nakon čega su izmjerene klaoničke vrijednosti toplih polovica.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Nutricionizam, Ekonomija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Veleučilište s pravom javnosti Baltazar Zaprešić
Profili:
Matej Galić
(autor)