Pregled bibliografske jedinice broj: 1083687
Zadovoljstvo studenata kvalitetom hrane i usluge studentske prehrane
Zadovoljstvo studenata kvalitetom hrane i usluge studentske prehrane, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 1083687 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Zadovoljstvo studenata kvalitetom hrane i usluge
studentske prehrane
(Student satisfaction with the food and service
quality of students diet)
Autori
Barošević, Lucija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
24.09
Godina
2020
Stranica
52
Mentor
Hruškar, Mirjana
Neposredni voditelj
Krpan, Marina
Ključne riječi
hrana ; kvaliteta ; prehrana ; studenti ; zadovoljstvo
(contentment ; diet ; food ; students ; quality)
Sažetak
Tema ovog diplomskog rada bila je istražiti koliko su studenti Sveučilišta u Zagrebu zadovoljni kvalitetom hrane i usluge koje pružaju studentski restorani. Istraženo je i koliko često studenti posjećuju studentske restorane, smatraju li da im ponuđeni obroci osiguravaju pravilnu prehranu te su prikupljeni njihovi komentari i prijedlozi za cjelokupno unapređenje studentskih restorana. Istraživanje je provedeno putem anketnog upitnika u čijem je ispunjavanju sudjelovalo 144 studenata 26 fakulteta, od čega je 81, 9 % bilo ženskog roda, a 18, 1 % muškog roda. Rezultati su pokazali da više od pola studenata (60, 4 %) konzumira ručak u studentskim restoranima te da je najveći dio ispitanika (36, 8 %) ukupno zadovoljstvo studentskim restoranima ocjenilo visokom ocjenom „4“ iako smatraju da obroci koji im se nude ne osiguravaju pravilnu prehranu. Neki od prijedloga studenata su uvođenje hrane bez laktoze i glukoze, svježe cijeđenog voća, kartičnog plaćanja te osnivanje studentskih vrtova i plastenika.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb