Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1083687

Zadovoljstvo studenata kvalitetom hrane i usluge studentske prehrane


Barošević, Lucija
Zadovoljstvo studenata kvalitetom hrane i usluge studentske prehrane, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1083687 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Zadovoljstvo studenata kvalitetom hrane i usluge studentske prehrane
(Student satisfaction with the food and service quality of students diet)

Autori
Barošević, Lucija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
24.09

Godina
2020

Stranica
52

Mentor
Hruškar, Mirjana

Neposredni voditelj
Krpan, Marina

Ključne riječi
hrana ; kvaliteta ; prehrana ; studenti ; zadovoljstvo
(contentment ; diet ; food ; students ; quality)

Sažetak
Tema ovog diplomskog rada bila je istražiti koliko su studenti Sveučilišta u Zagrebu zadovoljni kvalitetom hrane i usluge koje pružaju studentski restorani. Istraženo je i koliko često studenti posjećuju studentske restorane, smatraju li da im ponuđeni obroci osiguravaju pravilnu prehranu te su prikupljeni njihovi komentari i prijedlozi za cjelokupno unapređenje studentskih restorana. Istraživanje je provedeno putem anketnog upitnika u čijem je ispunjavanju sudjelovalo 144 studenata 26 fakulteta, od čega je 81, 9 % bilo ženskog roda, a 18, 1 % muškog roda. Rezultati su pokazali da više od pola studenata (60, 4 %) konzumira ručak u studentskim restoranima te da je najveći dio ispitanika (36, 8 %) ukupno zadovoljstvo studentskim restoranima ocjenilo visokom ocjenom „4“ iako smatraju da obroci koji im se nude ne osiguravaju pravilnu prehranu. Neki od prijedloga studenata su uvođenje hrane bez laktoze i glukoze, svježe cijeđenog voća, kartičnog plaćanja te osnivanje studentskih vrtova i plastenika.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Marina Krpan (mentor)

Avatar Url Mirjana Hruškar (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Barošević, Lucija
Zadovoljstvo studenata kvalitetom hrane i usluge studentske prehrane, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Barošević, L. (2020) 'Zadovoljstvo studenata kvalitetom hrane i usluge studentske prehrane', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Baro\v{s}evi\'{c}, Lucija}, year = {2020}, pages = {52}, keywords = {hrana, kvaliteta, prehrana, studenti, zadovoljstvo}, title = {Zadovoljstvo studenata kvalitetom hrane i usluge studentske prehrane}, keyword = {hrana, kvaliteta, prehrana, studenti, zadovoljstvo}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Baro\v{s}evi\'{c}, Lucija}, year = {2020}, pages = {52}, keywords = {contentment, diet, food, students, quality}, title = {Student satisfaction with the food and service quality of students diet}, keyword = {contentment, diet, food, students, quality}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font