Pregled bibliografske jedinice broj: 1083615
Oksidacijska stabilnost maslinovog ulja s dodatkom ulja sjemenki grožđa
Oksidacijska stabilnost maslinovog ulja s dodatkom ulja sjemenki grožđa // 7th International Conference "Vallis Aurea" Focus on: Research & Inovation / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2020. str. 231-239 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 1083615 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Oksidacijska stabilnost maslinovog ulja s dodatkom
ulja sjemenki grožđa
(Oxidation stability of olive oil with the addition
of grape seed oil)
Autori
Ergović Ravančić, Maja ; Obradović, Valentina ; Škrabal, Svjetlana ; Marčetić, Helena ; Drožđek, Melanija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
7th International Conference "Vallis Aurea" Focus on: Research & Inovation
/ Katalinić, Branko - Požega : Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2020, 231-239
ISBN
978-3-902734-26-6
Skup
Vallis Aurea – 7th International Conference
Mjesto i datum
Požega, Hrvatska, 24.09.2020. - 26.09.2020
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
maslinovo ulje, ulje sjemenki grožđa, oksidacija, peroksidni broj
(olive oil, grape seed oil, oxidation, peroxide number)
Sažetak
Cilj ovoga rada bio je ispitati utjecaj dodavanja ulja sjemenki grožđa na oksidacijsku stabilnost maslinovog ulja tijekom konvencionalnog zagrijavanja. Promjene u uljima su praćene određivanjem peroksidnog broja, kiselinskog broja, kiselinskog stupnja te udjela slobodnih masnih kiselina.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Veleučilište u Požegi