Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1083615

Oksidacijska stabilnost maslinovog ulja s dodatkom ulja sjemenki grožđa


Ergović Ravančić, Maja; Obradović, Valentina; Škrabal, Svjetlana; Marčetić, Helena; Drožđek, Melanija
Oksidacijska stabilnost maslinovog ulja s dodatkom ulja sjemenki grožđa // 7th International Conference "Vallis Aurea" Focus on: Research & Inovation / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2020. str. 231-239 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 1083615 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Oksidacijska stabilnost maslinovog ulja s dodatkom ulja sjemenki grožđa
(Oxidation stability of olive oil with the addition of grape seed oil)

Autori
Ergović Ravančić, Maja ; Obradović, Valentina ; Škrabal, Svjetlana ; Marčetić, Helena ; Drožđek, Melanija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
7th International Conference "Vallis Aurea" Focus on: Research & Inovation / Katalinić, Branko - Požega : Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2020, 231-239

ISBN
978-3-902734-26-6

Skup
Vallis Aurea – 7th International Conference

Mjesto i datum
Požega, Hrvatska, 24.09.2020. - 26.09.2020

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
maslinovo ulje, ulje sjemenki grožđa, oksidacija, peroksidni broj
(olive oil, grape seed oil, oxidation, peroxide number)

Sažetak
Cilj ovoga rada bio je ispitati utjecaj dodavanja ulja sjemenki grožđa na oksidacijsku stabilnost maslinovog ulja tijekom konvencionalnog zagrijavanja. Promjene u uljima su praćene određivanjem peroksidnog broja, kiselinskog broja, kiselinskog stupnja te udjela slobodnih masnih kiselina.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište u Požegi


Citiraj ovu publikaciju:

Ergović Ravančić, Maja; Obradović, Valentina; Škrabal, Svjetlana; Marčetić, Helena; Drožđek, Melanija
Oksidacijska stabilnost maslinovog ulja s dodatkom ulja sjemenki grožđa // 7th International Conference "Vallis Aurea" Focus on: Research & Inovation / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2020. str. 231-239 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Ergović Ravančić, M., Obradović, V., Škrabal, S., Marčetić, H. & Drožđek, M. (2020) Oksidacijska stabilnost maslinovog ulja s dodatkom ulja sjemenki grožđa. U: Katalinić, B. (ur.)7th International Conference "Vallis Aurea" Focus on: Research & Inovation.
@article{article, author = {Ergovi\'{c} Ravan\v{c}i\'{c}, Maja and Obradovi\'{c}, Valentina and \v{S}krabal, Svjetlana and Mar\v{c}eti\'{c}, Helena and Dro\v{z}\djek, Melanija}, editor = {Katalini\'{c}, B.}, year = {2020}, pages = {231-239}, keywords = {maslinovo ulje, ulje sjemenki gro\v{z}\dja, oksidacija, peroksidni broj}, isbn = {978-3-902734-26-6}, title = {Oksidacijska stabilnost maslinovog ulja s dodatkom ulja sjemenki gro\v{z}\dja}, keyword = {maslinovo ulje, ulje sjemenki gro\v{z}\dja, oksidacija, peroksidni broj}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te u Po\v{z}egi ; DAAAM International Vienna}, publisherplace = {Po\v{z}ega, Hrvatska} }
@article{article, author = {Ergovi\'{c} Ravan\v{c}i\'{c}, Maja and Obradovi\'{c}, Valentina and \v{S}krabal, Svjetlana and Mar\v{c}eti\'{c}, Helena and Dro\v{z}\djek, Melanija}, editor = {Katalini\'{c}, B.}, year = {2020}, pages = {231-239}, keywords = {olive oil, grape seed oil, oxidation, peroxide number}, isbn = {978-3-902734-26-6}, title = {Oxidation stability of olive oil with the addition of grape seed oil}, keyword = {olive oil, grape seed oil, oxidation, peroxide number}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te u Po\v{z}egi ; DAAAM International Vienna}, publisherplace = {Po\v{z}ega, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font