Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1082704

Sastav i kriteriji kvalitete propolisa


Han, Sara
Sastav i kriteriji kvalitete propolisa, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 1082704 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Sastav i kriteriji kvalitete propolisa
(Propolis: Composition and Quality Requirements)

Autori
Han, Sara

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
30.09

Godina
2020

Stranica
19

Mentor
Flanjak, Ivana

Ključne riječi
propolis ; kemijski sastav ; kriteriji kvalitete
(propolis ; chemical composition ; quality requirements)

Sažetak
Propolis je pčelinji proizvod koji se sve više koristi u proizvodnji hrane kao funkcionalni sastojak ili u terapeutske svrhe. Iako su poznati mnogi pozitivni učinci propolisa na zdravlje ljudi, njegov kemijski sastav i kvaliteta, posebice sastav i udio bioaktivnih komponenti ovisi o podrijetlu, načinu pripreme i rukovanju. Standard kvalitete propolisa još ne postoji na međunarodnoj niti nacionalnoj razini jer nema dovoljno kvalitativnih podataka o udjelima flavonoida, fenolnih spojeva i hlapivih spojeva za pojedinu vrstu propolisa. Za separaciju i identifikaciju fenolnih komponenata iz propolisa koriste se određene separacijske tehnike poput tekućinske kromatografije visoke djelotvornosti (HPLC), plinske kromatografije (GC) kao i elektroforeze.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Ivana Flanjak (mentor)

Citiraj ovu publikaciju:

Han, Sara
Sastav i kriteriji kvalitete propolisa, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Han, S. (2020) 'Sastav i kriteriji kvalitete propolisa', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Han, Sara}, year = {2020}, pages = {19}, keywords = {propolis, kemijski sastav, kriteriji kvalitete}, title = {Sastav i kriteriji kvalitete propolisa}, keyword = {propolis, kemijski sastav, kriteriji kvalitete}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Han, Sara}, year = {2020}, pages = {19}, keywords = {propolis, chemical composition, quality requirements}, title = {Propolis: Composition and Quality Requirements}, keyword = {propolis, chemical composition, quality requirements}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font