Pregled bibliografske jedinice broj: 1082659
Sušenje grožđa
Sušenje grožđa // Gospodarski list, 18 (2020), 43-51 (domaća recenzija, članak, ostalo)
CROSBI ID: 1082659 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Sušenje grožđa
(Grape Drying)
Autori
Galić, Ante ; Pliestić, Stjepan
Izvornik
Gospodarski list (0350-3100) 18
(2020);
43-51
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, ostalo
Ključne riječi
Grožđe, sušenje, grožđice, vino, predtretman
(Grapes, drying, raisins, wine, pretreatment)
Sažetak
Kao jedno od najpopularnijih voćnih vrsta, grožđe se može izravno konzumirati ili preraditi u razne proizvode, poput grožđica, vina i soka od grožđa. Zbog velikog sadržaja suhe tvari i šećera, lako suši i skladišti. Grožđe se uglavnom suši u svrhu proizvodnje grožđica te aromatiziranja i proizvodnje desertnih vina.
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb