Pregled bibliografske jedinice broj: 1081361
Proizvodnja grožđa i vina u talijanskoj regiji Apulija
Proizvodnja grožđa i vina u talijanskoj regiji Apulija, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 1081361 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja grožđa i vina u talijanskoj regiji Apulija
(Grape and wine production in the Italian region Apulia)
Autori
Bobek, Matija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
15.09
Godina
2020
Stranica
24
Mentor
Andabaka, Željko
Neposredni voditelj
Šikuten, Iva
Ključne riječi
Apulija ; grožđe ; vino
(Apulija ; grapes ; wine)
Sažetak
Regija Apulija nalazi se u jugoistočnom djelu Italije. Njezina prirordna obilježja imaju povoljan utjecaj na razvoj vinogradarstva i vinarstva. Najviše vinograda nalazi se u ravničarskom djelu. Proizvodnja grožđa i vina u ovoj regiji imaju jako dugu povijest koja seže u 8. stoljeće prije Krista. Apulija je kroz povijest bila poznata po masovnoj proizvodnji grožđa odnosno vina. U posljednjih nekoliko godina mijenja se trend te se proizvode kvalitetnija vina u manjim serijama. U regiji su najzastupljenije crne sorte vinove loze kao što su Negroamaro, Nero di Troia i Primitivo koji su karakteristični za ovu regiju.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb