Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1080466

Antimikrobna ambalaža s polifenolima kao aktivnim tvarima


Grgić, Kristina
Antimikrobna ambalaža s polifenolima kao aktivnim tvarima, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 1080466 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Antimikrobna ambalaža s polifenolima kao aktivnim tvarima
(Antimicrobial Packaging With Polyphenols as Active Compounds)

Autori
Grgić, Kristina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
22.09

Godina
2020

Stranica
13

Mentor
Jakobek Barron, Lidija

Ključne riječi
antimikrobna ambalaža ; prirodne aktivne komponente ; polifenoli
(antimicrobial packaging ; natural active components ; polyphenols ;)

Sažetak
Pojam ambalaže podrazumijeva posude različitog oblika, tanje elastične materijale, dijelove za zatvaranje ambalaže i dijelove za unutrašnju zaštitu namirnice. Kvalitetna ambalaža mora ispunjavati više funkcija. To su zaštitna, skladišno-transportna, prodajna te uporabna. Kvalitetno proizvedena ambalaža tako će smanjiti rizik kvarenja hrane. Ambalaža ujedno služi kao podloga za informiranje kupaca, ali i za prodaju samog proizvoda. Kako su se razvijale nove tehnologije, tako se razvila i aktivna ambalaža. Aktivna ambalaža sadrži aktivne tvari koje aktivno sudjeluju u zaštiti namirnice od narušavanja kvalitete. Aktivne tvari mogu pokazivati i antimikrobno djelovanje, a ambalaža s takvim svojstvima naziva se antimikrobna ambalaža. Prirodni spojevi poput polifenolnih spojeva mogu se dodati u ambalažni materijal kao aktivni, antimikrobni spojevi. Cilj ovog rada je definirati i opisati antimikrobnu ambalažu, antimikrobnu ambalažu s dodanim polifenolima kao aktivnim tvarima te moguću komercijalnu upotrebu ove vrste ambalaže.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
HRZZ-IP-2016-06-6777 - Utjecaj prehrambenih vlakana na bioraspoloživost polifenola istraživanjem adsorpcije i simuliranih probavnih procesa, in vitro (BIO-POLIFENOL) (Jakobek Barron, Lidija, HRZZ ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Lidija Jakobek Barron (mentor)

Citiraj ovu publikaciju:

Grgić, Kristina
Antimikrobna ambalaža s polifenolima kao aktivnim tvarima, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Grgić, K. (2020) 'Antimikrobna ambalaža s polifenolima kao aktivnim tvarima', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Grgi\'{c}, Kristina}, year = {2020}, pages = {13}, keywords = {antimikrobna ambala\v{z}a, prirodne aktivne komponente, polifenoli}, title = {Antimikrobna ambala\v{z}a s polifenolima kao aktivnim tvarima}, keyword = {antimikrobna ambala\v{z}a, prirodne aktivne komponente, polifenoli}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Grgi\'{c}, Kristina}, year = {2020}, pages = {13}, keywords = {antimicrobial packaging, natural active components, polyphenols, }, title = {Antimicrobial Packaging With Polyphenols as Active Compounds}, keyword = {antimicrobial packaging, natural active components, polyphenols, }, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font