Pregled bibliografske jedinice broj: 1079906
Opasnosti u hrani
Opasnosti u hrani, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 1079906 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Opasnosti u hrani
(Food hazards)
Autori
Glavaš, Andrijana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
06.09
Godina
2019
Stranica
27
Mentor
Tudor Kalit, Milna
Ključne riječi
opasnost, HACCP sustav, analiza opasnosti, ekonomske posljedice
(food hazards, HACCP system, hazard analysis, economic consequences)
Sažetak
Opasnost je svaka tvar u namirnici ili stanje namirnice koji mogu uzrokovati štetne posljedice na ljudsko zdravlje. Brojne opasnosti različitog tipa i podrijetla mogu ući u lanac hrane i učiniti namirnicu potencijalno štetnom za ljudsku konzumaciju. Razumijevanje tih opasnosti temelj je za razvoj HACCP sustava. Cilj rada je prikazati vrste opasnosti (biološka, kemijska ili fizikalna) koje se mogu naći u hrani te dati primjere analize opasnosti unutar HACCP sustava. Povrh toga rad će prikazati primjere ekonomskih posljedica kontaminacije hrane pojedinim opasnostima.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)