Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1079843

Okusi i miris voća i povrća: kemija i biološke funkcije


Kiršić, Fabio
Okusi i miris voća i povrća: kemija i biološke funkcije, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1079843 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Okusi i miris voća i povrća: kemija i biološke funkcije
(Flavours of fruits and vegetables: chemistry and biological functions)

Autori
Kiršić, Fabio

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
18.09

Godina
2020

Stranica
39

Mentor
Maslov Bandić, Luna

Ključne riječi
okus, miris, voće, povrće, elektronski nos
(flavours, scent, fruits, vegetables, electronic nose)

Sažetak
Okusi i mirisi su važna svojstva koja pridonose kvaliteti svježeg voća i povrća. U ovom završnom radu prikazali bi se kemizmi odgovorni za okus i miris svježeg voća i povrća, biokemijski mehanizmi pomoću kojih se formiraju i identificiraju uzroci koji utječu na okus prije i poslije berbe. Hlapljivi spojevi koji određuju aromu i doprinose okusu voća i povrća nalaze se u niskim koncentracijama, rijetko većim od 30 ug/L, a koncentracije pojedinih hlapljvih spojeva mogu široko varirati. Esteri pridonose voćnim mirisima i okusima.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Luna Maslov Bandić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kiršić, Fabio
Okusi i miris voća i povrća: kemija i biološke funkcije, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Kiršić, F. (2020) 'Okusi i miris voća i povrća: kemija i biološke funkcije', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Kir\v{s}i\'{c}, Fabio}, year = {2020}, pages = {39}, keywords = {okus, miris, vo\'{c}e, povr\'{c}e, elektronski nos}, title = {Okusi i miris vo\'{c}a i povr\'{c}a: kemija i biolo\v{s}ke funkcije}, keyword = {okus, miris, vo\'{c}e, povr\'{c}e, elektronski nos}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Kir\v{s}i\'{c}, Fabio}, year = {2020}, pages = {39}, keywords = {flavours, scent, fruits, vegetables, electronic nose}, title = {Flavours of fruits and vegetables: chemistry and biological functions}, keyword = {flavours, scent, fruits, vegetables, electronic nose}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font