Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1078950

Kriterij izbora vrste uveza pri ručnoj izradi jelovnika


Hrkać, Anđela
Kriterij izbora vrste uveza pri ručnoj izradi jelovnika, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Grafički fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1078950 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kriterij izbora vrste uveza pri ručnoj izradi jelovnika
(Criteria for choosing the bookbinding type for menu in craft bookbinding)

Autori
Hrkać, Anđela

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Grafički fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
15.09

Godina
2020

Stranica
47

Mentor
Pasanec Preprotić, Suzana

Neposredni voditelj
Petković, Gorana

Ključne riječi
jelovnik ; redizajn ; mehanički uvez ; meki uvez ; tvrdi uvez
(menu ; redesign ; mechanical binding ; paperback ; hardcover)

Sažetak
U sklopu ovog završnog rada projektirali smo, redizajnirali te izradili jelovnik u ručnom uvezu. Prikazani i definirani su postupci ručne izrade jelovnika za tri vrste uveza – meki, tvrdi i mehanički. Sadržaj i format jelovnika ostali su nepromijenjeni, dok su svi ostali tehničko-tehnološki parametri odabrani u skladu s vrstom uveza i osnovnim estetskim načelima. Prilikom ručne izrade jelovnika knjigoveških proizvoda može se dogoditi dosta pogrešaka pri izradi, stoga danas jelovnike uglavnom izrađujemo strojno. Nakon ručne izrade jelovnika napravljena je analiza kvalitete izrađenih knjigoveških proizvoda, za sve tri vrste uveza. Analizom cijene i vremena izrade te uporabne i vizualne privlačnosti jelovnika doneseni su zaključci o kriterijima izbora vrste uveza pri redizajnu i izradi ovog jelovnika. U praktičnom djelu provedena je i analiza privlačnosti uveza među potrošačima, te su doneseni zaključci o idealnom izboru jelovnika. Anketom je utvrđeno da su se tvrdo uvezane knjige pokazale najprivlačnijima, pa tako i tvrdo uvezani jelovnik. Mehanički uvezani jelovnik zbog svoje jednostavne i brze izrade ima dosta pozitivnih strana, no cijena potrošnje materijala za ovaj jelovnik, u ovom završnom radu, daleko je veća od meko i tvrdo uvezanog jelovnika. Kada govorimo o meko uvezanom jelovniku uvrštavamo ga kao idealan izbor za vlasnike restorana, zbog svoje kvalitete te pristupačne cijene. Možemo zaključiti da kriterij izbora vrste uveza pri ručnoj izradi ovog jelovnika uvelike ovisi o njegovoj namjeni, funkcionalnosti, željenoj trajnosti, budžetu ali i vizualnoj privlačnosti koja se želi postići.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Grafička tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Grafički fakultet, Zagreb

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Pristup cjelovitom tekstu rada

Citiraj ovu publikaciju:

Hrkać, Anđela
Kriterij izbora vrste uveza pri ručnoj izradi jelovnika, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Grafički fakultet, Zagreb
Hrkać, A. (2020) 'Kriterij izbora vrste uveza pri ručnoj izradi jelovnika', diplomski rad, preddiplomski, Grafički fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Hrka\'{c}, An\djela}, year = {2020}, pages = {47}, keywords = {jelovnik, redizajn, mehani\v{c}ki uvez, meki uvez, tvrdi uvez}, title = {Kriterij izbora vrste uveza pri ru\v{c}noj izradi jelovnika}, keyword = {jelovnik, redizajn, mehani\v{c}ki uvez, meki uvez, tvrdi uvez}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Hrka\'{c}, An\djela}, year = {2020}, pages = {47}, keywords = {menu, redesign, mechanical binding, paperback, hardcover}, title = {Criteria for choosing the bookbinding type for menu in craft bookbinding}, keyword = {menu, redesign, mechanical binding, paperback, hardcover}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font