Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1078855

”Zbrinjavanje nejestivih nus produkata životinjskog podrijetla – tehnološka rješenja


Zavadlav, Sandra: Blažić, Marijana: Dodik, Mihaela
”Zbrinjavanje nejestivih nus produkata životinjskog podrijetla – tehnološka rješenja // Zbornik radova 6. međunarodnog stručno-znanstvenog skupa Zaštita na radu i zaštita zdravlja / Kirin, Snježana (ur.).
Karlovac: Circulation, 2016. str. 416-420 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


CROSBI ID: 1078855 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
”Zbrinjavanje nejestivih nus produkata životinjskog podrijetla – tehnološka rješenja
(Disposal of inedible by-products of animal origin - technological solutions)

Autori
Zavadlav, Sandra: Blažić, Marijana: Dodik, Mihaela

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Izvornik
Zbornik radova 6. međunarodnog stručno-znanstvenog skupa Zaštita na radu i zaštita zdravlja / Kirin, Snježana - Karlovac : Circulation, 2016, 416-420

Skup
Zaštita na radu i zaštita zdravlja

Mjesto i datum
Zadar, Hrvatska, 21.09.2016. - 24.09.2016

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
nusprodukt, životinjsko podrijetlo, kafilerija, tehnologija
(by-product, animal origin, rendering plant, technology)

Sažetak
Nusprodukti životinjskog podrijetla osim što su onečiščivaći okoliša predstavljaju potencijalne opasnosti za zdravlje ljudi i životinja jer se preko njih mogu prenijeti zarazne i parazitarne bolesti. Njihovo zbrinjavanje s epizootiološkog, ekološkog, higijenskog, ekonomskog i moralnog aspekta, ukoliko nisu upotrebljivi za daljnje korištenja, najprihvatljivije je utilizacijom u kafilerijama. U radu je opisana tehnologija prerade nusprodukata životinjskog podrijetla, te zbrinjavanje nastalog otpada.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Interdisciplinarne prirodne znanosti, Interdisciplinarne tehničke znanosti, Veterinarska medicina, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište u Karlovcu

Profili:

Avatar Url Marijana Blazic (autor)

Avatar Url Sandra Zavadlav (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Zavadlav, Sandra: Blažić, Marijana: Dodik, Mihaela
”Zbrinjavanje nejestivih nus produkata životinjskog podrijetla – tehnološka rješenja // Zbornik radova 6. međunarodnog stručno-znanstvenog skupa Zaštita na radu i zaštita zdravlja / Kirin, Snježana (ur.).
Karlovac: Circulation, 2016. str. 416-420 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
Zavadlav, Sandra: Blažić, Marijana: Dodik, Mihaela (2016) ”Zbrinjavanje nejestivih nus produkata životinjskog podrijetla – tehnološka rješenja. U: Kirin, S. (ur.)Zbornik radova 6. međunarodnog stručno-znanstvenog skupa Zaštita na radu i zaštita zdravlja.
@article{article, editor = {Kirin, S.}, year = {2016}, pages = {416-420}, keywords = {nusprodukt, \v{z}ivotinjsko podrijetlo, kafilerija, tehnologija}, title = {”Zbrinjavanje nejestivih nus produkata \v{z}ivotinjskog podrijetla – tehnolo\v{s}ka rje\v{s}enja}, keyword = {nusprodukt, \v{z}ivotinjsko podrijetlo, kafilerija, tehnologija}, publisher = {Circulation}, publisherplace = {Zadar, Hrvatska} }
@article{article, editor = {Kirin, S.}, year = {2016}, pages = {416-420}, keywords = {by-product, animal origin, rendering plant, technology}, title = {Disposal of inedible by-products of animal origin - technological solutions}, keyword = {by-product, animal origin, rendering plant, technology}, publisher = {Circulation}, publisherplace = {Zadar, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font