Pregled bibliografske jedinice broj: 1078855
”Zbrinjavanje nejestivih nus produkata životinjskog podrijetla – tehnološka rješenja
”Zbrinjavanje nejestivih nus produkata životinjskog podrijetla – tehnološka rješenja // Zbornik radova 6. međunarodnog stručno-znanstvenog skupa Zaštita na radu i zaštita zdravlja / Kirin, Snježana (ur.).
Karlovac: Circulation, 2016. str. 416-420 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
CROSBI ID: 1078855 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
”Zbrinjavanje nejestivih nus produkata životinjskog podrijetla – tehnološka rješenja
(Disposal of inedible by-products of animal origin - technological solutions)
Autori
Zavadlav, Sandra: Blažić, Marijana: Dodik, Mihaela
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni
Izvornik
Zbornik radova 6. međunarodnog stručno-znanstvenog skupa Zaštita na radu i zaštita zdravlja
/ Kirin, Snježana - Karlovac : Circulation, 2016, 416-420
Skup
Zaštita na radu i zaštita zdravlja
Mjesto i datum
Zadar, Hrvatska, 21.09.2016. - 24.09.2016
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
nusprodukt, životinjsko podrijetlo, kafilerija, tehnologija
(by-product, animal origin, rendering plant, technology)
Sažetak
Nusprodukti životinjskog podrijetla osim što su onečiščivaći okoliša predstavljaju potencijalne opasnosti za zdravlje ljudi i životinja jer se preko njih mogu prenijeti zarazne i parazitarne bolesti. Njihovo zbrinjavanje s epizootiološkog, ekološkog, higijenskog, ekonomskog i moralnog aspekta, ukoliko nisu upotrebljivi za daljnje korištenja, najprihvatljivije je utilizacijom u kafilerijama. U radu je opisana tehnologija prerade nusprodukata životinjskog podrijetla, te zbrinjavanje nastalog otpada.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Interdisciplinarne prirodne znanosti, Interdisciplinarne tehničke znanosti, Veterinarska medicina, Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Veleučilište u Karlovcu