Pregled bibliografske jedinice broj: 1078845
Provedba sustava osiguranja kvalitete kroz integraciju svih poslovnih procesa u prehrambenom lancu
Provedba sustava osiguranja kvalitete kroz integraciju svih poslovnih procesa u prehrambenom lancu // Zbornik radova sa 6. Znanstvenog skupa Hrvatskog društva za kvalitetu, međunarodni stručni i znanstveni skup Kvaliteta upravljanja i 15. hrvatske konferencije o kvaliteti / Zečević, Mirela (ur.).
Primošten, 2015. str. 263-271 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo)
CROSBI ID: 1078845 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Provedba sustava osiguranja kvalitete kroz integraciju svih poslovnih procesa u prehrambenom lancu
(Implementation of the quality assurance system through the integration of all business processes in the food chain)
Autori
Zavadlav, Sandra: Jašić, Midhat: Blažić, Marijana: Mustapić, Nenad: Belavić, Valentina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), ostalo
Izvornik
Zbornik radova sa 6. Znanstvenog skupa Hrvatskog društva za kvalitetu, međunarodni stručni i znanstveni skup Kvaliteta upravljanja i 15. hrvatske konferencije o kvaliteti
/ Zečević, Mirela - Primošten, 2015, 263-271
Skup
Kvaliteta upravljanja i 15. hrvatska konferencija o kvaliteti
Mjesto i datum
Primošten, Hrvatska, 07.05.2015. - 09.05.2015
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
kvaliteta, integracija, aplikacije, hrana.
(quality, integration, applications, food)
Sažetak
Zdravstvena ispravnost hrane ključni je faktor preventivnog očuvanja zdravlja potrošača. Globalizacijom tržišta i slobodnijim protokom roba povećao se udio bolesti uzrokovanih hranom. Osiguranje zdravstvene ispravnosti hrane te kvalitete i sljedivosti unutar prehrambenog lanca pretvorilo se u mukotrpan posao za koji je potrebno sustavno povezivanje poslovnih procesa unutar tvrtke te uslužnih i nadzornih subjekata. Osiguranje zdravstvene ispravnosti i kvalitete zahtjeva izmjenu i dostupnost “real-time” podataka do svih dionika što je teško ostvariti bez sofisticiranih aplikacija. U radu su prikazani benefiti integracije aplikacija unutar prehrambenog lanca u svrhu osiguranja zdravstvene ispravnosti hrane i osiguranja kvalitete poslovanja. Rad daje uvid u mogućnosti povezivanja aplikacija u prehrambenim tvrtkama te nadzornim tijelima kao i rješenja za razmjene i tokove informacija u svrhu provedbe osiguranja kvalitete. Predviđa se potreba za integracijom aplikacija među vertikalama u prehrambenom lancu.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija, Interdisciplinarne biotehničke znanosti