Pregled bibliografske jedinice broj: 1078828
Dorada zrna ječma u slad
Dorada zrna ječma u slad, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 1078828 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Dorada zrna ječma u slad
(Finishing barley grains into malt)
Autori
Merlin, Lea
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
16.09
Godina
2020
Stranica
24
Mentor
Matin, Ana
Ključne riječi
ječam, slad, pivo, viski, dorada
(barley, malt, beer, whiskey, processing)
Sažetak
Ječmeni slad je slad koji se dobiva iz istoimenog proizvoda – ječma. Kako bi se proizveo kvalitetan slad zrna ječma moraju proći proces dorade koji obuhvaća nekoliko faza (skladištenje zrna, čišćenje i sortiranje zrna, namakanje zrna, klijanje zrna, sušenje i skladištenje slada). Iz ječmenog slada rade se finalni proizvodi kao što su viski ili pivo. Osim običnog ječmenog slada postoje i specijalni sladovi koji se koriste u određenim količinama kako bi određenim vrstama piva dodali okus i posebnu boju.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)