Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1078767

Razvoj eno-gastronomske turističke destinacije


Sudarić, Tihana; Zmaić, Krunoslav; Čepo, Vinka
Razvoj eno-gastronomske turističke destinacije // 55 Croatian and 15 International Symposium on Agriculture / Mioč, Širić (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2020. str. 114-118 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 1078767 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Razvoj eno-gastronomske turističke destinacije
(Development of wine and gastronomic tourist destination)

Autori
Sudarić, Tihana ; Zmaić, Krunoslav ; Čepo, Vinka

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
55 Croatian and 15 International Symposium on Agriculture / Mioč, Širić - Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2020, 114-118

Skup
55. hrvatski i 15. međunarodni simpozij agronoma

Mjesto i datum
Vodice, Hrvatska, 16.02.2020. - 21.02.2020

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
eno-gastronomija ; destinacija ; Slavonija i Baranja ; ruralni turizam
(gastronomy ; wine ; destination ; Slavonia and Baranja ; rural tourism)

Sažetak
Cilj rada je prepoznati i analizirati ponudu Slavonije i Branje kroz enofilski i gastronomski turizam. Anketni uzorak obuhvatio je 24 ispitanika, ruralna turistička subjekta koji u svojoj ponudi imaju hranu. Ispitanici smatraju da je Slavonija i Baranja prepoznata po svojoj eno-gastronomskoj ponudi, ali da je nedovoljno valorizirana i promovirana iako je već dugi niz godina sastavni dio Strategije razvoja turizma (MINT 2013). Od ukupnog broja ispitanika, 83, 3% smatra kako je eno- gastronomija osnovni motiv dolaska u ruralnu sredinu, te 46% ispitanika najvećim dijelom sami proizvode sastojke za pripremu hrane. Komplementarnost usluga u ruralnom turizmu je neophodna kako bi posjetitelji doživjeli određenu destinaciju kroz razvoj tradicionalnog graditeljskog izričaja, regionalnih običaja, lokalne kulture kao i eno-gastronomskog nasljeđa.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek

Profili:

Avatar Url Tihana Sudarić (autor)

Avatar Url Krunoslav Zmaić (autor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

sa.agr.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Sudarić, Tihana; Zmaić, Krunoslav; Čepo, Vinka
Razvoj eno-gastronomske turističke destinacije // 55 Croatian and 15 International Symposium on Agriculture / Mioč, Širić (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2020. str. 114-118 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Sudarić, T., Zmaić, K. & Čepo, V. (2020) Razvoj eno-gastronomske turističke destinacije. U: Mioč, Š. (ur.)55 Croatian and 15 International Symposium on Agriculture.
@article{article, author = {Sudari\'{c}, Tihana and Zmai\'{c}, Krunoslav and \v{C}epo, Vinka}, editor = {Mio\v{c}, \v{S}.}, year = {2020}, pages = {114-118}, keywords = {eno-gastronomija, destinacija, Slavonija i Baranja, ruralni turizam}, title = {Razvoj eno-gastronomske turisti\v{c}ke destinacije}, keyword = {eno-gastronomija, destinacija, Slavonija i Baranja, ruralni turizam}, publisher = {Agronomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Vodice, Hrvatska} }
@article{article, author = {Sudari\'{c}, Tihana and Zmai\'{c}, Krunoslav and \v{C}epo, Vinka}, editor = {Mio\v{c}, \v{S}.}, year = {2020}, pages = {114-118}, keywords = {gastronomy, wine, destination, Slavonia and Baranja, rural tourism}, title = {Development of wine and gastronomic tourist destination}, keyword = {gastronomy, wine, destination, Slavonia and Baranja, rural tourism}, publisher = {Agronomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Vodice, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font