Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1078567

Model pripreme za računalno planiranje dnevnog jelovnika i njegovih komponenti


Eleršek, Antonio
Model pripreme za računalno planiranje dnevnog jelovnika i njegovih komponenti, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1078567 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Model pripreme za računalno planiranje dnevnog jelovnika i njegovih komponenti
(Model used in computer planning of the daily menu and its components)

Autori
Eleršek, Antonio

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
15.09

Godina
2020

Stranica
24

Mentor
Gajdoš Kljusurić, Jasenka

Ključne riječi
baza podataka, zajutrak, konceptualni model, modeliranje, računalni program
(breakfast, conceptual model, computer program, data base, modelling)

Sažetak
Cilj ovog rada je ući u problematiku programa za izradu jelovnika i ponuditi shemu koja bi bila korisna pri izradi istog. U radu su obrađeni svi elementi koje program za izradu jelovnika treba imati. Izrađena je baza podataka namirnica i obroka kako bi na primjerima mogli biti objašnjeni problemi i predložena rješenja s kojima se susrećemo pri izradi programa. Na kraju je predložen konceptualni model za izradu programa koji planira jelovnik. Pri izradi baze podataka namirnica/jela i slaganja obroka korišten je program Excel, a za vizualizaciju rezultata i ciljeva u obliku dijagrama korišten je program Lucidchart. Rezultati navode na preispitivanje smislenosti podjele na uobičajene skupine hrane, izražen je problem porcioniranja hrane te se javlja pitanje može li se konzumacija određenih namirnica uopće uklopiti u predložene prehrambene smjernice. Osnovni zaključak ističe kako izrada obroka nije samo matematička kategorija, te kako interdisciplinarni pristup predstavlja ključ dobre aplikacije za planiranje jela/jelovnika.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Nutricionizam, Biotehnologija u biomedicini (prirodno područje, biomedicina i zdravstvo, biotehničko područje)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Jasenka Gajdoš Kljusurić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Eleršek, Antonio
Model pripreme za računalno planiranje dnevnog jelovnika i njegovih komponenti, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Eleršek, A. (2020) 'Model pripreme za računalno planiranje dnevnog jelovnika i njegovih komponenti', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Eler\v{s}ek, Antonio}, year = {2020}, pages = {24}, keywords = {baza podataka, zajutrak, konceptualni model, modeliranje, ra\v{c}unalni program}, title = {Model pripreme za ra\v{c}unalno planiranje dnevnog jelovnika i njegovih komponenti}, keyword = {baza podataka, zajutrak, konceptualni model, modeliranje, ra\v{c}unalni program}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Eler\v{s}ek, Antonio}, year = {2020}, pages = {24}, keywords = {breakfast, conceptual model, computer program, data base, modelling}, title = {Model used in computer planning of the daily menu and its components}, keyword = {breakfast, conceptual model, computer program, data base, modelling}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font