Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1076861

Kreiranje i evaluacija on-line upitnika o funkcionalnoj hrani


Rudnik, Martina
Kreiranje i evaluacija on-line upitnika o funkcionalnoj hrani, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1076861 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kreiranje i evaluacija on-line upitnika o funkcionalnoj hrani
(Creating and evaluating online questionnaire about functional food)

Autori
Rudnik, Martina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
15.07

Godina
2019

Stranica
22

Mentor
Gajdoš Kljusurić, Jasenka

Ključne riječi
funkcionalna hrana, on-line upitnik, percepcija potrošača, studenti
(consumer perception, functional food, on-line questionnaire, students)

Sažetak
Funkcionalna hrana je ona koja sadrži bioaktivne sastojke za koje je znanstveno utvrđeno da imaju povoljno djelovanje na zdravlje ljudi. Cilj ovog rada je izrada on- line upitnika u „googledocs“-u pomoću kojeg će se na brz, jednostavan i jeftin način pratiti napredak u edukaciji i percepciji potrošača o funkcionalnim proizvodima. U upitniku je sudjelovalo 34 studenta iz Zagreba čiji su rezultati obrađeni i uspoređeni sa drugim istraživanjima. Rezultati su pokazali da je 85% ispitanika upoznato s pojmom funkcionalne hrane. Između više skupina funkcionalnih proizvoda, 48% ispitanika izjasnilo se da najviše kupuju voće i povrće. Redovita kupovina je u konstantnom porastu te su „okus“ i „odnos cijene i kvalitete“ ostali jedni od važnijih parametara. Supermarketi su ostali glavno mjesto kupnje funkcionalnih proizvoda. U cilju povećanja kupnje funkcionalnih proizvoda potrebne su edukacije o njihovim učincima, ali i razvoj tržišta kako bi se smanjilo nepovjerenje potrošača, a u toj edukaciji imaju nutricionisti ključnu ulogu.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Nutricionizam



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Jasenka Gajdoš Kljusurić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Rudnik, Martina
Kreiranje i evaluacija on-line upitnika o funkcionalnoj hrani, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Rudnik, M. (2019) 'Kreiranje i evaluacija on-line upitnika o funkcionalnoj hrani', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Rudnik, Martina}, year = {2019}, pages = {22}, keywords = {funkcionalna hrana, on-line upitnik, percepcija potro\v{s}a\v{c}a, studenti}, title = {Kreiranje i evaluacija on-line upitnika o funkcionalnoj hrani}, keyword = {funkcionalna hrana, on-line upitnik, percepcija potro\v{s}a\v{c}a, studenti}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Rudnik, Martina}, year = {2019}, pages = {22}, keywords = {consumer perception, functional food, on-line questionnaire, students}, title = {Creating and evaluating online questionnaire about functional food}, keyword = {consumer perception, functional food, on-line questionnaire, students}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font