Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1074523

Utjecaj primjene enzima na sastav voćnog vina od aronije (Aronia melanocarpa)


Vujić, Ivan
Utjecaj primjene enzima na sastav voćnog vina od aronije (Aronia melanocarpa), 2019., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1074523 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj primjene enzima na sastav voćnog vina od aronije (Aronia melanocarpa)
(Effect of enzyme application on the composition of chokeberry fruit wine (Aronia melanocarpa))

Autori
Vujić, Ivan

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
16.09

Godina
2019

Stranica
24

Mentor
Ana-Marija Jagatić Korenika

Ključne riječi
aronija, maceracija, pektolitički enzimi, polifenoli, voćno vino
(Aronia, fruit wine, maceration, pectolytic enzymes, polyphenols)

Sažetak
Voćna vina su prehrambeni proizvodi dobiveni fermentacijom soka ili masulja od različitih voćnih vrsta. Voćno vino dobiveno od plodova aronije ujedno je i funkcionalna hrana zbog značajnog antioksidativnog potencijala koji proizlazi iz visoke koncentracije polifenolnih spojeva. Antioksidansi su spojevi koje usporavaju proces oksidacije te na taj način usporavaju i proces starenja. Istraživanjem će se utvrditi učinak maceracije i primjene pektolitičkih enzima na osnovne fizikalno- kemijske parametre i koncentraciju ukupnih i pojedinačnih polifenola u vinu od aronije utvrđenih pomoću spektrofotometra i tekućinske kromatografije visoke djelotvornosti (HPLC).

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Vujić, Ivan
Utjecaj primjene enzima na sastav voćnog vina od aronije (Aronia melanocarpa), 2019., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Vujić, I. (2019) 'Utjecaj primjene enzima na sastav voćnog vina od aronije (Aronia melanocarpa)', diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Vuji\'{c}, Ivan}, year = {2019}, pages = {24}, keywords = {aronija, maceracija, pektoliti\v{c}ki enzimi, polifenoli, vo\'{c}no vino}, title = {Utjecaj primjene enzima na sastav vo\'{c}nog vina od aronije (Aronia melanocarpa)}, keyword = {aronija, maceracija, pektoliti\v{c}ki enzimi, polifenoli, vo\'{c}no vino}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Vuji\'{c}, Ivan}, year = {2019}, pages = {24}, keywords = {Aronia, fruit wine, maceration, pectolytic enzymes, polyphenols}, title = {Effect of enzyme application on the composition of chokeberry fruit wine (Aronia melanocarpa)}, keyword = {Aronia, fruit wine, maceration, pectolytic enzymes, polyphenols}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font