Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1073859

Tvrdi sirevi - najsnažniji i najotmjeniji među sirevima


Tudor Kalit, Milna
Tvrdi sirevi - najsnažniji i najotmjeniji među sirevima, 2020. (popularni rad).


CROSBI ID: 1073859 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Tvrdi sirevi - najsnažniji i najotmjeniji među sirevima
(Hard type cheeses)

Autori
Tudor Kalit, Milna

Izvornik
Mljekarska revija Mlijeko i ja 1 (31)

Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, popularni rad

Godina
2020

Ključne riječi
tvrdi sirevi
(hard cheeses)

Sažetak
Kod tvrdih sireva zrenje traje minimalno 2 mjeseca pri čemu se odvijaju biokemijske reakcije na brojnim molekulama u sastavu sira – poznato je da mlijeko i mliječni proizvodi sadrže preko 2000 različitih molekula u svom sastavu. Neskromno se može reći da je upravo zrenje odgovorno što se tvrdi sir naziva kraljem među sirevima jer osim što tijekom tih reakcija nastaju aromatske tvari koje su odgovorne za punoću okusa i arome sira, nastaju i spojevi za koje je poznato da imaju biološki aktivan učinak na zdravlje ljudi.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Milna Tudor Kalit (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Tudor Kalit, Milna
Tvrdi sirevi - najsnažniji i najotmjeniji među sirevima, 2020. (popularni rad).
Tudor Kalit, M. (2020) Tvrdi sirevi - najsnažniji i najotmjeniji među sirevima. Mljekarska revija Mlijeko i ja 1 (31). Popularni rad.
@unknown{unknown, author = {Tudor Kalit, Milna}, year = {2020}, keywords = {tvrdi sirevi}, title = {Tvrdi sirevi - najsna\v{z}niji i najotmjeniji me\dju sirevima}, keyword = {tvrdi sirevi} }
@unknown{unknown, author = {Tudor Kalit, Milna}, year = {2020}, keywords = {hard cheeses}, title = {Hard type cheeses}, keyword = {hard cheeses} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font