Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1073518

Određivanje elektrokinetičkog potencijala polifenola iz jabuke, β-glukana i modela polifenol - β-glukan


Trputac, Eva
Određivanje elektrokinetičkog potencijala polifenola iz jabuke, β-glukana i modela polifenol - β-glukan, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek, Hrvatska


CROSBI ID: 1073518 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Određivanje elektrokinetičkog potencijala polifenola iz jabuke, β-glukana i modela polifenol - β-glukan
(Determination of Electrokinetic Potential of Apple Polyphenols, β-Glucan and Poylphenol - β-Glucan Model)

Autori
Trputac, Eva

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek, Hrvatska

Datum
17.07

Godina
2020

Stranica
42

Mentor
Tomac, Ivana ; Jakobek, Lidija

Ključne riječi
elektrokinetički potencijal ; apsorpcijski spektar ; jabuka ; polifenoli ; β-glukan
(electrokinetic potential ; absorption spectra ; apple ; polyphenol ; β- glucan)

Sažetak
Elektrokinetički potencijal odnosno zeta- potencijal je fizikalno svojstvo izraženo na površini makromolekule ili materijala. Poznavanje zeta-potencijala može predvidjeti dugoročno najstabilnije ponašanja neke makromolekule. Potencijal na udaljenosti plohe smicanja naziva se elektrokinetički zeta- potencijal. O zeta- potencijalu i naboju na površini makromolekule ovisi njezina stabilnost. Stoga je zadatak ovog diplomskog rada odrediti zeta-potencijal polifenola iz mesa i kore jabuke, otopine β- glukana i modela polifenola iz mesa jabuke i β- glukana te modela polifenola iz kore jabuke i β- glukana kroz različiti koncentracijski raspon, a s ciljem određivanja najstabilnijeg ponašanja modela polifenola iz mesa jabuke i β-glukana te modela polifenola iz kore jabuke i β-glukana pri različitim pH vrijednostima.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Kemija, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
HRZZ-IP-2016-06-6777 - Utjecaj prehrambenih vlakana na bioraspoloživost polifenola istraživanjem adsorpcije i simuliranih probavnih procesa, in vitro (BIO-POLIFENOL) (Jakobek Barron, Lidija, HRZZ ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Lidija Jakobek Barron (mentor)

Avatar Url Ivana Tomac (mentor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

repozitorij.ptfos.hr urn.nsk.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Trputac, Eva
Određivanje elektrokinetičkog potencijala polifenola iz jabuke, β-glukana i modela polifenol - β-glukan, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek, Hrvatska
Trputac, E. (2020) 'Određivanje elektrokinetičkog potencijala polifenola iz jabuke, β-glukana i modela polifenol - β-glukan', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek, Hrvatska.
@phdthesis{phdthesis, author = {Trputac, Eva}, year = {2020}, pages = {42}, keywords = {elektrokineti\v{c}ki potencijal, apsorpcijski spektar, jabuka, polifenoli, β-glukan}, title = {Odre\djivanje elektrokineti\v{c}kog potencijala polifenola iz jabuke, β-glukana i modela polifenol - β-glukan}, keyword = {elektrokineti\v{c}ki potencijal, apsorpcijski spektar, jabuka, polifenoli, β-glukan}, publisherplace = {Osijek, Hrvatska} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Trputac, Eva}, year = {2020}, pages = {42}, keywords = {electrokinetic potential, absorption spectra, apple, polyphenol, β- glucan}, title = {Determination of Electrokinetic Potential of Apple Polyphenols, β-Glucan and Poylphenol - β-Glucan Model}, keyword = {electrokinetic potential, absorption spectra, apple, polyphenol, β- glucan}, publisherplace = {Osijek, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font