Pregled bibliografske jedinice broj: 1072150
Proizvodnja mesa
Proizvodnja mesa. Osijek: Županija Osječko-baranjska, 2010 (prirucnik)
CROSBI ID: 1072150 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja mesa
(Meat production)
Autori
Senčić, Đuro ; Antunović, Zvonko ; Kralik, Davor ; Mijić, Pero ; Šperanda, Marcela ; Zmaić, Krunoslav ; Antunović, Boris ; Steiner, Zvonimir ; Samac, Danijela ; Đidara, Mislav ; Novoselec, Josip
Ostali urednici
Senčić, Đuro
Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, prirucnik, znanstvena
Izdavač
Županija Osječko-baranjska
Grad
Osijek
Godina
2010
Stranica
101
ISBN
978-953-7243-16-6
Ključne riječi
Meso ; proizvodnja
(Meat ; production)
Sažetak
Proizvodnja mesa, uz proizvodnju mlijeka i jaja, treba prvenstveno osigurati kvalitetne bjelančevine (esencijalne aminokiseline) u prehrani ljudi i očuvati njihovo dobro zdravlje. Usprkos povoljnim prirodnim uvjetima u našoj zemlji za proizvodnju mesa, ona nije ni približno razvijena u odnosu na potencijalne mogućnosti. Po potrošnji pojedinih vrsta mesa još uvijek smo iza gospodarski razvijenih zemalja. S obzirom na obim proizvodnje, samo je količina proizvedenog pilećeg mesa na razini trenutne samodostatnosti. Velika prepreka u razvoju proizvodnje mesa, utemeljene na znanstvenim spoznajama, je i nedovoljna razina stručne osposobljenosti poljoprivrednih proizvođača.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek
Profili:
Zvonimir Steiner
(autor)
Mislav Đidara
(autor)
Đuro Senčić
(autor)
Pero Mijić
(autor)
Davor Kralik
(autor)
Krunoslav Zmaić
(autor)
Boris Antunović
(autor)
Marcela Šperanda
(autor)
Zvonko Antunović
(autor)
Josip Novoselec
(autor)
Danijela Samac
(autor)