Pregled bibliografske jedinice broj: 1069424
FOOD INDUSTRY BY-PRODUCTS Book of Abstracts / Knjiga sažetaka
FOOD INDUSTRY BY-PRODUCTS Book of Abstracts / Knjiga sažetaka / Ačkar, Đurđica (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2020 (zbornik)
CROSBI ID: 1069424 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
FOOD INDUSTRY BY-PRODUCTS Book of Abstracts /
Knjiga sažetaka
Urednik/ci
Ačkar, Đurđica
Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Uredničke knjige, zbornik, znanstvena
Izdavač
Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Grad
Osijek
Godina
2020
Stranica
23
ISBN
978-953-7005-71-9
Ključne riječi
nusproizvodi prehrambene industrije ; iskorištenje
(food industry by-products ; utilization)
Sažetak
Zbornik uključuje sažetke 11 pozvanih predavanja održanih na Međunarodnom znanstveno-stručnom skupu FOOD INDUSTRY BY-PRODUCTS, vezanih uz problematiku zbrinjavanja i potencijalnog iskorištenja različitih nusproizvoda prehrambene industrije. Održavanje Skupa i izdavanje Knjige sažetaka sufinancirala je Hrvatska zaklada za znanost projektom „Primjena inovativnih tehnika ekstrakcije bioaktivnih komponenti iz nusproizvoda biljnoga podrijetla“ (UIP-2017-05-9909).
Izvorni jezik
Hrvatski, engleski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
Organizatori: Prehrambeno-tehnološki fakultet
Sveučilišta Josipa
Jurja Strossmayera u Osijeku; Veleučilište u
Požegi;
Udruženje za nutricionizam i dijetetiku „Hranom do
zdravlja“ (BiH); Javna ustanova “Park prirode
Kopački rit”; European Hygienic Engineering &
Design Group – EHEDG (Njemačka)
POVEZANOST RADA
Projekti:
HRZZ-UIP-2017-05-9909 - Primjena inovativnih tehnika ekstrakcije bioaktivnih komponenti iz nusproizvoda biljnoga podrijetla (ByProExtract) (Jokić, Stela, HRZZ - 2017-05) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Đurđica Ačkar
(urednik)