Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1067119

Utjecaj udjela soli na parametre kakvoće sira tipa Feta


Stuparić, Ana
Utjecaj udjela soli na parametre kakvoće sira tipa Feta, 2016., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, Osijek


CROSBI ID: 1067119 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj udjela soli na parametre kakvoće sira tipa Feta
(Influence of salt content on the parameters of quality of Feta cheese)

Autori
Stuparić, Ana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku

Mjesto
Osijek

Datum
10.10

Godina
2016

Stranica
47

Mentor
Lučan, Mirela

Ključne riječi
Feta sir ; udio soli ; kemijska i fizikalna svojstva ; kakvoća
(Feta cheese ; salt content ; chemical and physical properties ; quality)

Sažetak
Zadatak ovog rada bio je istražiti utjecaj udjela soli na razne parametre kvalitete sireva tipa Feta. U tu svrhu nasumično je odabrano 7 različitih vrsta sireva sa tržišta, koji su podvrgnuti analizi. Ispitivali su se: kemijski sastav sireva, fizikalna svojstva, boja, teksturalni profil (čvrstoća, ljepljivost, odgođena elastičnost, kohezivnost, gumenost, otpor žvakanju, elastičnost) te je provedena senzorska analiza. Rezultati su pokazali različite vrijednosti, u skladu s kojima su sirevi na kraju ocijenjeni i kategorizirani u skupine. S obzirom na dobivene rezultate izvedeni su zaključci o utjecaju udjela soli na razna fizikalna i teksturalna svojstva, ali i na ukupnu kvalitetu Feta sira.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Mirela Lučan Čolić (mentor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

repozitorij.ptfos.hr urn.nsk.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Stuparić, Ana
Utjecaj udjela soli na parametre kakvoće sira tipa Feta, 2016., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, Osijek
Stuparić, A. (2016) 'Utjecaj udjela soli na parametre kakvoće sira tipa Feta', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Stupari\'{c}, Ana}, year = {2016}, pages = {47}, keywords = {Feta sir, udio soli, kemijska i fizikalna svojstva, kakvo\'{c}a}, title = {Utjecaj udjela soli na parametre kakvo\'{c}e sira tipa Feta}, keyword = {Feta sir, udio soli, kemijska i fizikalna svojstva, kakvo\'{c}a}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Stupari\'{c}, Ana}, year = {2016}, pages = {47}, keywords = {Feta cheese, salt content, chemical and physical properties, quality}, title = {Influence of salt content on the parameters of quality of Feta cheese}, keyword = {Feta cheese, salt content, chemical and physical properties, quality}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font