Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1067105

Ispitivanje kakvoće sirnog namaza s dodatkom bučinih sjemenki


Tomljanović, Marijana
Ispitivanje kakvoće sirnog namaza s dodatkom bučinih sjemenki, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, Osijek


CROSBI ID: 1067105 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Ispitivanje kakvoće sirnog namaza s dodatkom bučinih sjemenki
(Quality Assessment of Cheese Spread with the Addition of Pumpkin Seeds)

Autori
Tomljanović, Marijana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku

Mjesto
Osijek

Datum
30.09

Godina
2019

Stranica
59

Mentor
Lučan, Mirela

Ključne riječi
sirni namaz ; bučine sjemenke ; metoda bodovanja ; tekstura ; boja
(cheese spread ; pumpkin seeds ; scoring method ; texture ; color)

Sažetak
Krem sir je proizvod dobiven postupkom miješanja punomasnog mlijeka i vrhnja. U izradi ovog diplomskog rada korišten je ABC svježi krem sir Tvornice mliječnih proizvoda „Belje“. Kao dodatak ovom svježem krem siru korištene su bučine sjemenke s različitim stupnjevima prženja i mljevenja te u udjelima od 5 % i 10 %. Uzorcima je određen osnovni kemijski sastav, boja kolorimetrijski, parametri mazivosti pomoću analizatora teksture te senzorska svojstva metodom bodovanja. Prženje bučinih sjemenki je povećalo mazivost proizvoda te je pozitivno utjecalo na miris proizvoda. Senzorski najbolje ocijenjeni uzorci su oni s bučinim sjemenkama s višim stupnjem usitnjavanja.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Mirela Lučan Čolić (mentor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

repozitorij.ptfos.hr urn.nsk.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Tomljanović, Marijana
Ispitivanje kakvoće sirnog namaza s dodatkom bučinih sjemenki, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, Osijek
Tomljanović, M. (2019) 'Ispitivanje kakvoće sirnog namaza s dodatkom bučinih sjemenki', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Tomljanovi\'{c}, Marijana}, year = {2019}, pages = {59}, keywords = {sirni namaz, bu\v{c}ine sjemenke, metoda bodovanja, tekstura, boja}, title = {Ispitivanje kakvo\'{c}e sirnog namaza s dodatkom bu\v{c}inih sjemenki}, keyword = {sirni namaz, bu\v{c}ine sjemenke, metoda bodovanja, tekstura, boja}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Tomljanovi\'{c}, Marijana}, year = {2019}, pages = {59}, keywords = {cheese spread, pumpkin seeds, scoring method, texture, color}, title = {Quality Assessment of Cheese Spread with the Addition of Pumpkin Seeds}, keyword = {cheese spread, pumpkin seeds, scoring method, texture, color}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font