Pregled bibliografske jedinice broj: 106149
Poljoprivredni resursi Slavonije u funkciji turističke djelatnosti
Poljoprivredni resursi Slavonije u funkciji turističke djelatnosti // Kontinentalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma Republike Hrvatske / Meler, Marcel (ur.).
Osijek: Ekonomski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2002. str. -----
CROSBI ID: 106149 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Poljoprivredni resursi Slavonije u funkciji
turističke djelatnosti
(Agricultural resources of Slavonia in the function
of tourism)
Autori
Jurić, I. ; Žugec, I. ; Ivić, Kata
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, znanstveni
Knjiga
Kontinentalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma Republike Hrvatske
Urednik/ci
Meler, Marcel
Izdavač
Ekonomski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Grad
Osijek
Godina
2002
Raspon stranica
-----
ISBN
953-6073-69-2
Ključne riječi
hrana ; poljoprivreda ; resursi ; Slavonija ; turizam
(food ; agriculture ; resources ; Slavonia ; tourism)
Sažetak
Razvoj poljoprivrede i turizma bazira se na obnovljivim prirodnim resursima RH. Privredni razvoj Slavonije primarno se zasniva na proizvodnji svih oblika hrane, koja čini sastavnicu turističke ponude.U širokom izboru različitih oblika hrane: od tradicionalne, ekološke, dječje i druge, ova regija potiče razvoj svih oblika turizma. Dovoljno je istaknuti da u proizvodnji pšenice u RH sudjeluje s 59, kukuruza 53, soje 92, suncokreta 92%, a da bi se sagledala relevantnost regije u ponudi osnovnih sirovina za proizvodnju hrane koja je zdravstveno prihvatljiva. U proizvodnji hrane u Hrvatskoj nedostaju proizvodi za zadovoljavanje vlastitih potreba zemlje, osim pšenice, kukuruza, krumpira, vina, duhana (suhi list) i jaja.Dosljednim mjerama gospodarske politike u Slavoniji se mogu proizvoditi proizvodi za vlastite potrebe, za turizam i za europsko tržište hrane.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)