Pregled bibliografske jedinice broj: 105788
Promjene nekih kemijskih sastojaka krumpira tijekom toplinske obrade
Promjene nekih kemijskih sastojaka krumpira tijekom toplinske obrade, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 105788 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Promjene nekih kemijskih sastojaka krumpira tijekom toplinske obrade
(Changes of some chemical components of potato during thermal process)
Autori
Crc Marinković, Lidija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
01.10
Godina
2001
Stranica
64
Mentor
Vahčić, Nada
Ključne riječi
kemijski sastav; krumpir; toplinska obrada; zemljopisno podrijetlo
(chemical composition; potato; thermal process and geographic origin)
Sažetak
Ispitivanje je provedeno s ciljem utvrđivanja promjena u udjelu suhe tvari, škroba, reducirajućih šećera, nitrita i nitrata u bijelom krumpiru tijekom različite kulinarske obrade. Također se istraživao utjecaj zemljopisnog podrijetla na te iste sastojke. Za ispitivanje se koristio sirovi krumpir, te krumpir podvrgnut različitim vrstama tolpinske obrade. Krumpir je kuhan u ljusci i bez ljuske, a kulinarska obrada uključivala je klasično kuhanje, kuhanje u loncu pod protiskom i u mikrovalnoj pećnici.
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA