Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 105788

Promjene nekih kemijskih sastojaka krumpira tijekom toplinske obrade


Crc Marinković, Lidija
Promjene nekih kemijskih sastojaka krumpira tijekom toplinske obrade, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 105788 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Promjene nekih kemijskih sastojaka krumpira tijekom toplinske obrade
(Changes of some chemical components of potato during thermal process)

Autori
Crc Marinković, Lidija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
01.10

Godina
2001

Stranica
64

Mentor
Vahčić, Nada

Ključne riječi
kemijski sastav; krumpir; toplinska obrada; zemljopisno podrijetlo
(chemical composition; potato; thermal process and geographic origin)

Sažetak
Ispitivanje je provedeno s ciljem utvrđivanja promjena u udjelu suhe tvari, škroba, reducirajućih šećera, nitrita i nitrata u bijelom krumpiru tijekom različite kulinarske obrade. Također se istraživao utjecaj zemljopisnog podrijetla na te iste sastojke. Za ispitivanje se koristio sirovi krumpir, te krumpir podvrgnut različitim vrstama tolpinske obrade. Krumpir je kuhan u ljusci i bez ljuske, a kulinarska obrada uključivala je klasično kuhanje, kuhanje u loncu pod protiskom i u mikrovalnoj pećnici.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
058301

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nada Vahčić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Crc Marinković, Lidija
Promjene nekih kemijskih sastojaka krumpira tijekom toplinske obrade, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Crc Marinković, L. (2001) 'Promjene nekih kemijskih sastojaka krumpira tijekom toplinske obrade', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Crc Marinkovi\'{c}, Lidija}, year = {2001}, pages = {64}, keywords = {kemijski sastav, krumpir, toplinska obrada, zemljopisno podrijetlo}, title = {Promjene nekih kemijskih sastojaka krumpira tijekom toplinske obrade}, keyword = {kemijski sastav, krumpir, toplinska obrada, zemljopisno podrijetlo}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Crc Marinkovi\'{c}, Lidija}, year = {2001}, pages = {64}, keywords = {chemical composition, potato, thermal process and geographic origin}, title = {Changes of some chemical components of potato during thermal process}, keyword = {chemical composition, potato, thermal process and geographic origin}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font