Pregled bibliografske jedinice broj: 1056065
Stavovi potrošača o sirevima tradicionalne i industrijske proizvodnje
Stavovi potrošača o sirevima tradicionalne i industrijske proizvodnje // Proceedings of the 55th Croatian & 15th International Symposium on Agriculture / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2020. str. 104-108 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo)
CROSBI ID: 1056065 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Stavovi potrošača o sirevima tradicionalne i
industrijske proizvodnje
(Consumer attitudes about traditional and
industrial
cheese production)
Autori
Tudor Kalit, Milna ; Šuša, Matea ; Tomić Maksan, Marina ; Kalit, Samir
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), ostalo
Izvornik
Proceedings of the 55th Croatian & 15th International Symposium on Agriculture
/ Mioč, Boro ; Širić, Ivan - Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2020, 104-108
Skup
55. hrvatski i 15. međunarodni simpozij agronoma
Mjesto i datum
Vodice, Hrvatska, 16.02.2020. - 21.02.2020
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
sir, tradicionalna proizvodnja, industrijska proizvodnja, potrošači, stavovi
(cheese, traditional production, industrial production, consumers, attitudes)
Sažetak
Cilj istraživanja bio je utvrditi ponašanje potrošača u kupnji sira, znanje o pojmovima tradicionalnog i industrijskog načina proizvodnje sireva te stavove o sirevima tradicionalnog načina proizvodnje u odnosu na sireve industrijskog načina proizvodnje. On-line anketno ispitivanje provedeno je na uzorku od 200 ispitanika u Hrvatskoj. Ispitanici najčešće kupuju sireve u supermarketima i na tržnicama, te češće kupuju sireve industrijske proizvodnje nego sireve tradicionalne proizvodnje. Pri kupnji sira ispitanicima su najvažnija obilježja okus i kvaliteta. Ispitanici imaju pozitivnije stavove o tradicionalno proizvedenom siru u odnosu na industrijski proizveden sir.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb