Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1056065

Stavovi potrošača o sirevima tradicionalne i industrijske proizvodnje


Tudor Kalit, Milna; Šuša, Matea; Tomić Maksan, Marina; Kalit, Samir
Stavovi potrošača o sirevima tradicionalne i industrijske proizvodnje // Proceedings of the 55th Croatian & 15th International Symposium on Agriculture / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2020. str. 104-108 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo)


CROSBI ID: 1056065 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Stavovi potrošača o sirevima tradicionalne i industrijske proizvodnje
(Consumer attitudes about traditional and industrial cheese production)

Autori
Tudor Kalit, Milna ; Šuša, Matea ; Tomić Maksan, Marina ; Kalit, Samir

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), ostalo

Izvornik
Proceedings of the 55th Croatian & 15th International Symposium on Agriculture / Mioč, Boro ; Širić, Ivan - Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2020, 104-108

Skup
55. hrvatski i 15. međunarodni simpozij agronoma

Mjesto i datum
Vodice, Hrvatska, 16.02.2020. - 21.02.2020

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
sir, tradicionalna proizvodnja, industrijska proizvodnja, potrošači, stavovi
(cheese, traditional production, industrial production, consumers, attitudes)

Sažetak
Cilj istraživanja bio je utvrditi ponašanje potrošača u kupnji sira, znanje o pojmovima tradicionalnog i industrijskog načina proizvodnje sireva te stavove o sirevima tradicionalnog načina proizvodnje u odnosu na sireve industrijskog načina proizvodnje. On-line anketno ispitivanje provedeno je na uzorku od 200 ispitanika u Hrvatskoj. Ispitanici najčešće kupuju sireve u supermarketima i na tržnicama, te češće kupuju sireve industrijske proizvodnje nego sireve tradicionalne proizvodnje. Pri kupnji sira ispitanicima su najvažnija obilježja okus i kvaliteta. Ispitanici imaju pozitivnije stavove o tradicionalno proizvedenom siru u odnosu na industrijski proizveden sir.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Samir Kalit (autor)

Avatar Url Milna Tudor Kalit (autor)

Avatar Url Marina Tomić Maksan (autor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

sa.agr.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Tudor Kalit, Milna; Šuša, Matea; Tomić Maksan, Marina; Kalit, Samir
Stavovi potrošača o sirevima tradicionalne i industrijske proizvodnje // Proceedings of the 55th Croatian & 15th International Symposium on Agriculture / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2020. str. 104-108 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo)
Tudor Kalit, M., Šuša, M., Tomić Maksan, M. & Kalit, S. (2020) Stavovi potrošača o sirevima tradicionalne i industrijske proizvodnje. U: Mioč, B. & Širić, I. (ur.)Proceedings of the 55th Croatian & 15th International Symposium on Agriculture.
@article{article, author = {Tudor Kalit, Milna and \v{S}u\v{s}a, Matea and Tomi\'{c} Maksan, Marina and Kalit, Samir}, year = {2020}, pages = {104-108}, keywords = {sir, tradicionalna proizvodnja, industrijska proizvodnja, potro\v{s}a\v{c}i, stavovi}, title = {Stavovi potro\v{s}a\v{c}a o sirevima tradicionalne i industrijske proizvodnje}, keyword = {sir, tradicionalna proizvodnja, industrijska proizvodnja, potro\v{s}a\v{c}i, stavovi}, publisher = {Agronomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Vodice, Hrvatska} }
@article{article, author = {Tudor Kalit, Milna and \v{S}u\v{s}a, Matea and Tomi\'{c} Maksan, Marina and Kalit, Samir}, year = {2020}, pages = {104-108}, keywords = {cheese, traditional production, industrial production, consumers, attitudes}, title = {Consumer attitudes about traditional and industrial cheese production}, keyword = {cheese, traditional production, industrial production, consumers, attitudes}, publisher = {Agronomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Vodice, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font