Pregled bibliografske jedinice broj: 1055160
Pršut – omiljena delikatesa, a što je s proizvodnjom?
Pršut – omiljena delikatesa, a što je s proizvodnjom? // Gospodarski list, 1 (2020), 10-11 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
CROSBI ID: 1055160 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Pršut – omiljena delikatesa, a što je s
proizvodnjom?
(Prosciutto - favorite delicacy, what about
production?)
Autori
Čop, Tajana
Izvornik
Gospodarski list (0350-3100) 1
(2020);
10-11
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
pršut ; proizvodnja ; kalkulacija
(prosciutto ; production ; calculation)
Sažetak
Rad prikazuje pregled proizvodnje pršuta, te razliku u proizvodnji istarskog i dalmatinskog pršuta. Hrvatski proizvodi zaštićeni na razini EU su: krčki pršut, istarski pršut, drniški pršut i dalmatinski pršut. U radu je prikazana i kalkulacija proizvodnje pršuta kao osnovnog proizvoda.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Ekonomija