Pregled bibliografske jedinice broj: 105425
Poljoprivredni resursi Slavonije u funkciji turističke djelatnosti
Poljoprivredni resursi Slavonije u funkciji turističke djelatnosti // Kontinentalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma Republike Hrvatske / Meler, Marcel (ur.).
Osijek: Ekonomski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2002. str. 59-94 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 105425 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Poljoprivredni resursi Slavonije u funkciji turističke djelatnosti
(Agricultural Resources in the Function of Tourism)
Autori
Jurić, Ivan ; Žugec, Ivan ; Ivić, Kata
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
Kontinentalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma Republike Hrvatske
/ Meler, Marcel - Osijek : Ekonomski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2002, 59-94
Skup
Kontinentalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma Republike Hrvatske
Mjesto i datum
Osijek, Hrvatska, 07.06.2002. - 08.06.2002
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
hrana; poljoprivrda; resursi; Slavonija; turizam
(food; agriculture; resources; Slavonia; tourism)
Sažetak
Razvoj poljoprivrede i turizma zasniva se na obnovljivim prirodnim resursima Republike Hrvatske. Gospodarski razvoj Slavonije primarno se zasniva na proizvodnji svih oblika hrane koja čini sastavnicu turističke ponude, u širokom izboru različitih oblika hrane, od tradicionalne, ekološke, dječje i druge ova regija potiče razvoj svih oblika turizma. Dovoljno je istaknuti da u proizvodnji pšenice u Republici Hrvatskoj sudjeluje s 59 kukuruza, soje 92 i suncokreta s 92%, a da bi se sagledala relevantnost regije u ponudi osnovnih sirovina za proizvodnju hrane koja je zdravstveno prihvatljiva. U samodostojnosti proizvodnje hrane u Republici Hrvatskoj nedostaju proizvodi za zadovoljavanje vlastitih potreba zemlje, osim pšenice, kukuruza, krumpira, vina, duhana (suhi list) i jaja. Dosljednim mjerama gospodarske politike u Slavoniji se mogu proizvoditi za vlastite potrebe, za turizam i za europsko tržište hrane.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Ekonomija