Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1053409

Kultura sigurnosti hrane


Vidaček Filipec, Sanja, Ćorić, Andrea
Kultura sigurnosti hrane // Sigurnost hrane i zaštita potrošača / Cvetnić, Ž ; Hruškar, M. (ur.).
Velika Gorica: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2020. str. 9-14 (predavanje, podatak o recenziji nije dostupan, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 1053409 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kultura sigurnosti hrane
(Food safety Culture)

Autori
Vidaček Filipec, Sanja, Ćorić, Andrea

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Sigurnost hrane i zaštita potrošača / Cvetnić, Ž ; Hruškar, M. - Velika Gorica : Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2020, 9-14

ISBN
978-953-347-323-9

Skup
Sigurnost hrane i zaštita potrošača

Mjesto i datum
Velika Gorica, Hrvatska, 06.03.2020. - 06.03.2020

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Podatak o recenziji nije dostupan

Ključne riječi
Kultura, ozračje, sigurnost hrane, prehrambeni objekti
(Culture, climate, food safety, food establishments)

Sažetak
Kultura sigurnosti hrane predstavlja skup stavova djelatnika subjekta u poslovanju hranom o sigurnosti hrane u objektu, njihova uvjerenja i ponašanje s obzirom na mjere koje je potrebno provoditi kako bi se jamčila sigurnost hrane Koncept osnaživanja tvrtke primjenom mjera koje pridonose povećanju stupnja kulture sigurnosti hrane relativno je nov, a istraživanja ukazuju da pridonosi poboljšanju sigurnosti hrane. Većina radova o kulturi sigurnosti hrane objavljena u međunarodnim časopisima novijeg je datuma, iako je koncept dobro poznat većim prehrambenim tvrtkama. U Republici Hrvatskoj nema objavljenih istraživanja sličnog tipa u industrijama niti manjim objektima, čak niti u segmentu procjene znanja zaposlenika koji rukuju hranom, što je izrazito istraživano u svijetu. Preliminarno istraživanje provedeno je paralelno u studenskim kantinama u Zagrebu, Portu i Budimpešti 2019. godine s ciljem usporedbe razine znanja iz područja higijene i sigurnosti hrane u različitim državama i ocjene ozračja samo-procjenom zaposlenika kao osnove za buduće istraživanje kulture sigurnosti hrane. Rezultati su pokazali da djelatnici pozitivno percipiraju okruženje u kojem rade s obzirom na sigurnost hrane.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Vidaček Filipec, Sanja, Ćorić, Andrea
Kultura sigurnosti hrane // Sigurnost hrane i zaštita potrošača / Cvetnić, Ž ; Hruškar, M. (ur.).
Velika Gorica: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2020. str. 9-14 (predavanje, podatak o recenziji nije dostupan, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Vidaček Filipec, Sanja, Ćorić, Andrea (2020) Kultura sigurnosti hrane. U: Cvetnić, Ž. & Hruškar, M. (ur.)Sigurnost hrane i zaštita potrošača.
@article{article, year = {2020}, pages = {9-14}, keywords = {Kultura, ozra\v{c}je, sigurnost hrane, prehrambeni objekti}, isbn = {978-953-347-323-9}, title = {Kultura sigurnosti hrane}, keyword = {Kultura, ozra\v{c}je, sigurnost hrane, prehrambeni objekti}, publisher = {Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU)}, publisherplace = {Velika Gorica, Hrvatska} }
@article{article, year = {2020}, pages = {9-14}, keywords = {Culture, climate, food safety, food establishments}, isbn = {978-953-347-323-9}, title = {Food safety Culture}, keyword = {Culture, climate, food safety, food establishments}, publisher = {Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU)}, publisherplace = {Velika Gorica, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font