Pregled bibliografske jedinice broj: 1052575
Diskusija o tradicijskoj prehrani kao nematerijalnoj kulturnoj baštini
Diskusija o tradicijskoj prehrani kao nematerijalnoj kulturnoj baštini // Panel o tradicijskog (pre)hrani u okviru Vern Foruma Veleučilišta Vern
Zagreb, Hrvatska, 2013. (radionica, nije recenziran, neobjavljeni rad, znanstveni)
CROSBI ID: 1052575 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Diskusija o tradicijskoj prehrani kao nematerijalnoj kulturnoj baštini
(Discussion on traditional diet as intangible cultural heritage)
Autori
Hrovatin, Mirela
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, znanstveni
Skup
Panel o tradicijskog (pre)hrani u okviru Vern Foruma Veleučilišta Vern
Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 19.06.2013
Vrsta sudjelovanja
Radionica
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
tradicijska prehrana, nematerijalna baština, promocija, pobaštinjenje
(tradicijska prehrana, nematerijalna baština, promocija, heritagization)
Sažetak
Diskusija se temelji na položaju tradicijske prehrane u suvremenom dobu i mogućnostima njezine promocije, s naglaskom na procese pobaštinjenja (eng. heritagization) iste u okviru zaštite nematerijalne kulturne baštine.
Izvorni jezik
Hrvatski