Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1049068

Kontrola kvalitete tijekom proizvodnje sušenih repinih rezanaca


Baotić, Ivana
Kontrola kvalitete tijekom proizvodnje sušenih repinih rezanaca, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 1049068 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kontrola kvalitete tijekom proizvodnje sušenih repinih rezanaca
(Quality control during the production of dried beet pulp)

Autori
Baotić, Ivana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
26.10

Godina
2012

Stranica
27

Mentor
Babić, Jurislav

Ključne riječi
šećer ; rezanac ; postotak vlage
(sugar ; sugar beet ; percentage of moisture)

Sažetak
Rezanac šećerne repe jedno je od najpoznatijih krmiva kod nas i lokalni ga stočari već dugi niz godina primjenjuju u ishrani stoke. On je brzi izvor energije s visokim postotkom probavljivosti (oko 85%). Suhi rezanac šećerne repe dobiva se u procesu proizvodnje šećera prvo ekstrahiranjem (izluživanjem) slatkog rezanca, a potom prešanjem i sušenjem. Namijenjen je ishrani stoke, prvenstveno preživača. Ukoliko se daje kao samostalno krmivo, prije uporabe ga je potrebno namočiti u vodi. U protivnom dolazi do naglog bubrenja već u jednjaku, što u težim slučajevima može dovesti i do smrti životinje. Osnovna razlika između suhog i sirovog prešanog rezanca šećerne repe je postotak vlage. Dok u suhom rezancu ima do14% vlage, u sirovom je ima oko 73%, pa ga nije potrebno namakati, što uvelike olakšava primjenu.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Jurislav Babić (mentor)

Citiraj ovu publikaciju:

Baotić, Ivana
Kontrola kvalitete tijekom proizvodnje sušenih repinih rezanaca, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Baotić, I. (2012) 'Kontrola kvalitete tijekom proizvodnje sušenih repinih rezanaca', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Baoti\'{c}, Ivana}, year = {2012}, pages = {27}, keywords = {\v{s}e\'{c}er, rezanac, postotak vlage}, title = {Kontrola kvalitete tijekom proizvodnje su\v{s}enih repinih rezanaca}, keyword = {\v{s}e\'{c}er, rezanac, postotak vlage}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Baoti\'{c}, Ivana}, year = {2012}, pages = {27}, keywords = {sugar, sugar beet, percentage of moisture}, title = {Quality control during the production of dried beet pulp}, keyword = {sugar, sugar beet, percentage of moisture}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font