Pregled bibliografske jedinice broj: 1048944
Higijena i sanitacija u prehrambenoj industriji
Higijena i sanitacija u prehrambenoj industriji
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019
CROSBI ID: 1048944 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Higijena i sanitacija u prehrambenoj industriji
(Hygiene and sanitation in the food industry)
Autori
Ačkar, Đurđica ; Šubarić, Drago ; Babić, Jurislav ; Jozinović, Antun
Vrsta obrazovnog materijala
Udžbenik (visokoškolsko obrazovanje)
Izdavač
Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Grad
Osijek
Godina
2019
Stranica
161
ISBN
978-953-7005-62-7
Ključne riječi
higijena ; sanitacija ; prehrambena industrija
(hygiene ; sanitation ; food industry)
Sažetak
Udžbenik Higijena i sanitacija u prehrambenoj industriji namijenjen je prije svega studentima Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek koji slušaju kolegij Higijena i sanitacija te je pisan prema programu navedenog kolegija. U udžbeniku se definiraju osnovni pojmovi vezani uz higijenu i sanitaciju, opisuju opasnosti u hrani, higijenski zahtjevi u pogledu pogona, osobne higijene radnika, kontrole štetočina, sredstva i sustavi za čišćenje i dezinfekciju. Područjima koja se detaljno obrađuju na drugim kolegijima Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek, poput higijene vode, zbrinjavanja otpada i HACCP sustava, posvećeno je manje pažnje te su obrađene samo osnove ovih tema.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek