Pregled bibliografske jedinice broj: 1048607
Tehnologija proizvodnje ječma (Hordeum vulgare L.) na OPG-u „Primorac Željko“
Tehnologija proizvodnje ječma (Hordeum vulgare L.) na OPG-u „Primorac Željko“, 2019., diplomski rad, diplomski, Fakultet Agrobiotehničkih Znanosti Osijek, Osijek
CROSBI ID: 1048607 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Tehnologija proizvodnje ječma (Hordeum vulgare L.)
na OPG-u „Primorac Željko“
(Barley production technology (Hordeum vulgare L.)
on OPG-u „Primorac Željko“)
Autori
Vrtarić, Marko
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Fakultet Agrobiotehničkih Znanosti Osijek
Mjesto
Osijek
Datum
26.06
Godina
2019
Stranica
48
Mentor
Stošić, Miro
Ključne riječi
tehnologija ; agrotehnika ; oborine ; temperature ; ječam ; prinos
(technology ; agrotechnics ; rainfall ; temperature ; barley ; yield)
Sažetak
U ovom radu obavljeno je ispitivanje na utjecanje tehnologije proizvodnje i vremenskih prilika na urod ječma na OPG-u „Primorac Željko“ tijekom vegetacijskih godina 2016./17. i 2017./18. Svi agrotehnički zahvati su obavljeni prema pravilima struke u obje vegetacijske godine. U ovom istraživanju korišteni su interni podatci sa OPG-a „Primorac Željko“ i Državnog hidrometeorološkog zavoda o vremenskim prilikama za meteorološku postaju Osijek tijekom 2016./17. i 2017./18. Prosječni prinos 2016./17. godine iznosio je 5, 2 t/ha, a 2017./18. godine 4, 8 t/ha. Iz navedenih podataka možemo zaključiti da su u analiziranim godinama ostvareni kvalitetni prinosi.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)