Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1048607

Tehnologija proizvodnje ječma (Hordeum vulgare L.) na OPG-u „Primorac Željko“


Vrtarić, Marko
Tehnologija proizvodnje ječma (Hordeum vulgare L.) na OPG-u „Primorac Željko“, 2019., diplomski rad, diplomski, Fakultet Agrobiotehničkih Znanosti Osijek, Osijek


CROSBI ID: 1048607 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Tehnologija proizvodnje ječma (Hordeum vulgare L.) na OPG-u „Primorac Željko“
(Barley production technology (Hordeum vulgare L.) on OPG-u „Primorac Željko“)

Autori
Vrtarić, Marko

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Fakultet Agrobiotehničkih Znanosti Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
26.06

Godina
2019

Stranica
48

Mentor
Stošić, Miro

Ključne riječi
tehnologija ; agrotehnika ; oborine ; temperature ; ječam ; prinos
(technology ; agrotechnics ; rainfall ; temperature ; barley ; yield)

Sažetak
U ovom radu obavljeno je ispitivanje na utjecanje tehnologije proizvodnje i vremenskih prilika na urod ječma na OPG-u „Primorac Željko“ tijekom vegetacijskih godina 2016./17. i 2017./18. Svi agrotehnički zahvati su obavljeni prema pravilima struke u obje vegetacijske godine. U ovom istraživanju korišteni su interni podatci sa OPG-a „Primorac Željko“ i Državnog hidrometeorološkog zavoda o vremenskim prilikama za meteorološku postaju Osijek tijekom 2016./17. i 2017./18. Prosječni prinos 2016./17. godine iznosio je 5, 2 t/ha, a 2017./18. godine 4, 8 t/ha. Iz navedenih podataka možemo zaključiti da su u analiziranim godinama ostvareni kvalitetni prinosi.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek

Profili:

Avatar Url Miro Stošić (mentor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Pristup cjelovitom tekstu rada

Citiraj ovu publikaciju:

Vrtarić, Marko
Tehnologija proizvodnje ječma (Hordeum vulgare L.) na OPG-u „Primorac Željko“, 2019., diplomski rad, diplomski, Fakultet Agrobiotehničkih Znanosti Osijek, Osijek
Vrtarić, M. (2019) 'Tehnologija proizvodnje ječma (Hordeum vulgare L.) na OPG-u „Primorac Željko“', diplomski rad, diplomski, Fakultet Agrobiotehničkih Znanosti Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Vrtari\'{c}, Marko}, year = {2019}, pages = {48}, keywords = {tehnologija, agrotehnika, oborine, temperature, je\v{c}am, prinos}, title = {Tehnologija proizvodnje je\v{c}ma (Hordeum vulgare L.) na OPG-u „Primorac \v{Z}eljko“}, keyword = {tehnologija, agrotehnika, oborine, temperature, je\v{c}am, prinos}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Vrtari\'{c}, Marko}, year = {2019}, pages = {48}, keywords = {technology, agrotechnics, rainfall, temperature, barley, yield}, title = {Barley production technology (Hordeum vulgare L.) on OPG-u „Primorac \v{Z}eljko“}, keyword = {technology, agrotechnics, rainfall, temperature, barley, yield}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font