Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1048588

Tehnologija proizvodnje kukuruza (Zea mays L.)


Antunović, Ana
Tehnologija proizvodnje kukuruza (Zea mays L.), 2019., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet Agrobiotehničkih Znanosti Osijek, Osijek


CROSBI ID: 1048588 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Tehnologija proizvodnje kukuruza (Zea mays L.)
(Corn (Zea mays L.) production technology)

Autori
Antunović, Ana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Fakultet Agrobiotehničkih Znanosti Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
11.09

Godina
2019

Stranica
38

Mentor
Stošić, Miro

Ključne riječi
kukuruz ; oborine ; temperatura ; agrotehnika ; silaža
(corn ; precipitation ; temperature ; agrotechnics ; silage)

Sažetak
U ovom radu opisivana je tehnologija uzgoja kukuruza na OPG-u „Ivan Barišić-Jaman“ u 2018. godini. Agrotehničke mjere od same obrade tla do žetve obavljene se prema pravilima struke. Usjev kukuruza je dao odgovarajući sklop biljaka i zadovoljavajući prinos (oko 12 t/ha) s obzirom kakva je vremenska prognoza pratila 2018. godinu. Prinos silaže bio je 55 t/ha nakon čega je pohranjena u posebne silose te pokrivena folijom kako bi se spriječilo kvarenje silaže. U radu su korišteni podaci Državnog hidrometeorološkog zavoda o vremenskim prilikama za meteorološku postaju Osijek.Potreba za vodom povećava se kako biljka raste, a najveću potrebu za vodom ima u vrijeme metličanja i svilanja, za vrijeme oplodnje i početak nalijevanja zrna. Od klijanja do fiziološke zriobe kukuruza, proizvodnja kukuruza je složen proces, a brzina i trajanje svake faze ovise o karakteristikama hibrida i dužini vegetacije pojedinih hibrida kukuruza.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek

Profili:

Avatar Url Miro Stošić (mentor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Pristup cjelovitom tekstu rada

Citiraj ovu publikaciju:

Antunović, Ana
Tehnologija proizvodnje kukuruza (Zea mays L.), 2019., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet Agrobiotehničkih Znanosti Osijek, Osijek
Antunović, A. (2019) 'Tehnologija proizvodnje kukuruza (Zea mays L.)', diplomski rad, preddiplomski, Fakultet Agrobiotehničkih Znanosti Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Antunovi\'{c}, Ana}, year = {2019}, pages = {38}, keywords = {kukuruz, oborine, temperatura, agrotehnika, sila\v{z}a}, title = {Tehnologija proizvodnje kukuruza (Zea mays L.)}, keyword = {kukuruz, oborine, temperatura, agrotehnika, sila\v{z}a}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Antunovi\'{c}, Ana}, year = {2019}, pages = {38}, keywords = {corn, precipitation, temperature, agrotechnics, silage}, title = {Corn (Zea mays L.) production technology}, keyword = {corn, precipitation, temperature, agrotechnics, silage}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font